Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Yrkesvardag

2022.05.30

Mazars säljer redovisningsdelen: ”Perfect match”

Mazars Sverige gör sig av med redovisningsverksamheten. Köpare är finska Talenom – som sedan intåget i Sverige 2019 vuxit till en stor redovisningsaktör.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Revision, skatt och rådgivning kommer fortsättningsvis att vara i fokus för Mazars. När de säljer redovisningsdelen till Talenom följer däremot de forna medarbetarna med i övergången.

Mikael Fredstrand. Foto: Christian Gustavsson

– Det är en ”perfect match”, säger Mikael Fredstrand, VD Mazars om försäljningen, i pressmeddelandet.

Han ser också att redovisningsaffären kan utvecklas positivt inom Talenom.

– Mazars redovisningskonsulter kommer att tillföra värdefull erfarenhet och kompetens för Talenoms fortsatta tillväxt, säger han vidare.

På Helsingforsbörsen

Talenom bildades 1972 i finska Uleåborg av familjen Tahkola som fortfarande finns med i ledningen. I dag har företaget vuxit till en internationell koncern som finns på Helsingforsbörsen.

Första steget på den svenska marknaden togs 2019. I skrivande finns 240 anställda och 18 kontor över hela landet, enligt pressmeddelandet.

– Vi ser en redovisningsverksamhet som är ”Top of the line” och vi är imponerade över det målmedvetna arbetet kring kvalitet, medarbetarutveckling och kundupplevelse som Mazars hela tiden driver, säger Fredrik Waker från Talenom, i pressmeddelandet.

Affären är klar och kommunicerades utåt 30 maj 2022. Övertagandet sker 1 september 2022.

 

Fler förvärv i branschen:

utgiven av

Ansvarig utgivare