Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Yrkesvardag

2022.05.10

Förvärv: VIEW Ledger säkrar skånsk närvaro

Nästa anhalt för VIEW Ledger: Södra Sverige. I och med köpet av Resursgruppen positionerar sig VIEW Ledger i Skåne. ”Precis som vi arbetar de aktivt för att förändra redovisningsbranschen”, säger Bengt R Andersson, grundare av Resursgruppen.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Nu stärker redovisningsgruppen VIEW Ledger sin närvaro i södra Sverige. Från noll till flera orter. Genom köpet av Resursgruppen, som förutom i Stockholm även finns i Malmö, Lund och Skanör, blir gruppen cirka hundra medarbetare stor, enligt ett pressmeddelande.

Joseph Mogefors. Foto: VIEW Ledger

– Det är en byrå med gedigen erfarenhet, intressanta kunder och mycket stor expertkunskap bland medarbetarna. Viktigt är också att vi delar samma värdegrund och är övertygande om att ett nära och rådgivande samarbete med våra kunder hjälper både dem och oss framåt, säger Joseph Mogefors, VD för VIEW Ledger AB, i en kommentar.

Revision i eget bolag

Revisionsverksamheten ingår inte i köpet. I stället ska den drivas vidare i det separata bolaget Resursgruppen Revision och Rådgivning. 

Framöver kommer Resursgruppens grundare Bengt R Andersson att samarbeta med de nya ägarna.

Bengt R Andersson. Foto: Resursgruppen

– Genom det här sammangåendet får Resursgruppen förutsättningar att fortsätta att leverera kvalitet samtidigt som vi kan arbeta aktivt för att växa. Att VIEW Ledger precis som vi också arbetar aktivt för att förändra redovisningsbranschen var en viktig aspekt när vi tog beslutet att sälja, säger Bengt R Andersson.

Redovisning och digitalisering

Enligt pressmeddelandet från redovisningsgruppen fortsätter man i och med förvärvet att ”bygga ut sitt kompetenskapital med erfarna rådgivare och experter inom både redovisning och digitalisering”.

VIEW Ledger har cirka 420 medarbetare i bolag i Sverige, Norge och Finland. Tidigare har gruppen förvärvat byråer i Kalmar och i Stockholm.

De totalt cirka 100 medarbetarna i Sverige är specialiserade inom redovisning, lön, ekonomisk rådgivning, systemintegration och rådgivning inom digitalisering.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare