Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2023.07.19

Pendlar mellan att ge upp drömmen eller fortsätta försöka

53 av 119 tentander fick godkänt på senaste revisorsexamen. Linnéa Ibrahimovic, som Balans följer på vägen mot auktorisationen, är en av dem som inte klarade sig. Så här går hennes tankar nu.

text:

Charlotta Marténg

foto:

Patrik Hagberg

Sedan förra sommaren har Balans följt Linnéa Ibrahimovic på BDO i Borås på väg mot att bli auktoriserad revisor. I våras skrev hon examensprovet för andra gången, och hon lämnade provsalen i tårar.

– Det här provet var så fruktansvärt svårt. Svårare än något prov tidigare, när jag gick där ifrån kände jag att mina chanser var noll, säger hon.

I början av juli kom beskedet som bekräftade hennes misstankar: Hon klarade inte provet.

Av de 119 tentander som skrev provet fick 66 personer beskedet att de inte blivit godkända. Linnéa Ibrahimovic är en av dem.

Kraften nära att ta slut

När Balans talar med henne har det gått sex veckor sedan provtillfället och Linnéa Ibrahimovic pendlar mellan känslorna och tankarna på hur hon ska gå vidare. För vägen fram till provtillfället och mot sina drömmars mål har varit långt ifrån enkel, något hon själv lyfter i ett på LinkedIn.

– Jag har gett allt och lite till. Första gången jag skrev provet och misslyckades skämdes jag och kände att jag varit naiv. Varför ansträngde jag mig inte hårdare? Andra gången kändes det som att möjligheten för mig att klara det var lika med noll. Då har jag ändå gett allt. Jag älskar ju mitt jobb och vill verkligen arbeta med revision, men mina mentala krafter är nära att ta slut, så nu pendlar jag mellan att ge upp min dröm eller fortsätta att försöka, säger hon.

Triggas av mål

Linnéa Ibrahimovic har lovat sig själv att inte fatta några beslut här och nu. Först väntar en lång semester med riktig vila och återhämtning.

– Det som är frustrerande är att jag vill så mycket, men att det känns som att karriären inte kommer längre utan det här provet. För mig som är en driven person som triggas av mål, som många andra i branschen, blir det så klart väldigt jobbigt. Samtidigt upplever jag ett stort stöd från min arbetsgivare, mina kollegor och vänner och det känns väldigt skönt, säger hon.

 

Läs mer:

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare