Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2022.08.24

”Taggad att skriva revisorsprovet”

Sedan Linnéa Ibrahimovic började jobba med revision har hennes enda mål varit att bli auktoriserad revisor. Nu är hon på god väg. I höst skriver hon auktorisationsprovet.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Patrik Hagberg

De senaste tre åren har Linnéa Ibrahimovic, 35, arbetat på BDO:s Borås-kontor i rollen som revisorsassistent. Revision upptäckte hon som hon själv säger ”sent i arbetslivet”. 

Från början jobbade hon med bokföring på en annan byrå, när en kollega övertalade henne att ge revision en chans. Det har hon inte behövt ångra.

– Sedan dess har min enda målsättning varit att bli auktoriserad revisor. Efter ett tag valde jag till och med att byta byrå eftersom jag upplevde att det inte gick lika snabbt som jag ville. Jag hade högre ambitioner än vad byrån kunde erbjuda, säger Linnéa Ibrahimovic till Balans.

Balans följer Linnéa Ibrahimovic på vägen mot revisorsexamen.

På BDO har hon pushats att gå längre och våga mer. Något som märktes när hon under hashtaggen #villblirevisor, inlägg som hon delade friskt på LinkedIn.

Mellan hösten 2021 och våren 2022 beskrev hon – i hundra inlägg – livet som revisorsassistent och vägen till auktorisationen. Om sin arbetsvardag, glädjeämnen, men också när det var motigt. Allt för att inspirera fler att bli intresserade av yrket och ta steget in i branschen.

– Jag har alltid varit målinriktad. Jag lyckades också få kontakt med många studenter och svarade så gott jag kunde på deras frågor och funderingar, vilket var min ambition med bloggandet.

Uppmärksamma läsare minns kanske även den Linnéa Ibrahimovic skrev om jämställdhet och mångfald, som publicerades på Balans webb i mars.

Nu har det blivit dags att bocka av nästa rad på listan.

– Jag är väldigt taggad att skriva revisorsprovet! Jag har pluggat i flera år, från att jag började jobba med revision. Bland annat har jag skrivit ut gamla prov och svarat på frågorna, berättar hon.

Nästa revisorsprov hålls 28–29 november 2022, på Kistamässan i Stockholm. 

Ser fram mot att bygga sin egen kundstock.

Och det märks att det närmar sig. Varje kväll läser hon ett par frågor och under semestern har det också blivit en del nötande. Kommande månader är det hårdplugg som står på agendan.

En vecka innan revisorsexamen åker Linnéa Ibrahimovic från Borås till Stockholm för att checka in på hotell och varva revisionsfrågor med promenader och restaurangbesök. 

Hur går tankarna om framtiden?

– Fram till nyligen har jag bara längtat fram till provet. Men jag inser mer och mer att min arbetsvardag och yrkesroll kommer att förändras som påskrivande revisor. Jag ser fram emot att hitta mina egna kunder och skapa en kundstock. Jag är en riktig metodiknörd och lär bli en auktoriserad revisor av det petigare slaget.

Mer om ämnet:utgiven av

Ansvarig utgivare