Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Linnéa Ibrahimovic tittar ut genom ett fönster, en neutral vägg syns i förgrunden.
”Jag måste ju klara det här”, säger Linnéa Ibrahimovic.
Karriär

2023.02.03

”Det finns bara en väg och det är framåt”

Efter månader av väntan så kom äntligen resultatet. Besvikelsen var stor när Linnéa Ibrahimovic, revisorsassistent på BDO, förstod att hon inte nått hela vägen fram. Men, nu laddar hon om och tar sikte på vårens revisorsprov.

text:

Kristina Israelsson

foto:

Patrik Hagborg

Det har nu gått snart en vecka sedan resultatet för höstens revisorsprov kom och Linnéa Ibrahimovic, beskriver de senaste dagarna som en känslomässig berg-och dalbana.

− Först kände jag en väldigt stark beslutsamhet och på kvällen samma dag som provresultatet kom satte jag mig och gick igenom mina svar och jämförde dem med Revisorinspektionens rättningskommentarer för att se var det brast. Dagen efter kände jag mig jättedeppig och grät en skvätt, men sen i helgen försökte jag verkligen att tagga till och rycka upp mig. Jag måste ju klara det här, säger Linnéa Ibrahimovic.

Samtidigt poängterar hon att hon har full förståelse för de som inte orkar satsa igen och göra om provet ännu en gång. Själv känner Linnéa Ibrahimovic, att oavsett vad som händer så älskar hon sitt jobb som revisorsassistent och ser att hon har goda framtidsmöjligheter inom branschen. Men, hon tror att det finns många som inte klarat provet som känner annorlunda.

−Klarar man inte provet för att bli auktoriserad revisor är det lätt att känna sig misslyckad och reaktionen kan bli att personer slutar med revision och gör något annat. Därför är det så otroligt viktigt att branschen lyfter och fångar upp dessa kompetenta personer och visar att det finns andra möjligheter.

Laddar inför vårens prov

Nu är ansökan till revisorsprovet våren 2023 inskickad och för Linnea Ibrahimovic väntar en intensiv vår med mycket jobb och en ny omgång av pluggande och förberedelse. Först ska hon gå igenom och analysera resultatet noggrant för att se vilka bristerna är och vad som behöver göras bättre nästa gång. Sen fortsätter arbetet med att svara på gamla provfrågor.

−Det är ingen idealisk situation att skriva provet på våren för min del. Jag är fullbokad på jobb fram till april och i början av maj har vi planerat att få hem en liten hundvalp. Men, nu har jag bestämt mig för att ”go all in” och känner att det finns bara en väg och det är framåt, säger hon övertygande.

 

Följ Linnéas resa mot att bli auktoriserad revisor

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare