Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2022.12.01

”Jag är så stolt över min prestation”

Månader av förberedelser är över. Linnea Ibrahimovic, revisorsassistent på BDO, har skrivit revisorsprovet och Balans fick en pratstund med henne efteråt.

text:

Kristina Israelsson

foto:

Magnus Andersen

Den 28–29 november var det äntligen dags för Linnea Ibrahimovic, revisorsassistent på BDO i Borås, att skriva revisorsprovet. Sedan sommaren har Balans följt henne på hennes väg mot revisorsexamen.

− Jag gick in i en sådan fokusbubbla och tiden gick verkligen blixtsnabbt. Hade föreställt mig att det skulle bli mycket tuffare att sitta så fokuserad i sex timmar, men det gick betydligt lättare än vad jag trodde. Jag kände inte ens att jag var hungrig, säger Linnea Ibrahimovic med ett skratt.

Hur kändes det annars att skriva provet, var det något som överraskade dig?

− Nivån på frågorna. Före provet var jag lite kritisk då jag upplevde att många av frågorna från tidigare prov var väldigt svåra och berörde situationer som få revisorer möter i sin vardag. Men nu tyckte jag att det var en perfekt nivå på frågorna. De var relevanta och rättvisa och jag kände aldrig ”gud det här har jag ingen aning om”.

Men trots att Linnea Ibrahimovic kände sig väl förberedd inför provet upplevde hon att tiden blev knapp.

− Första dagen blev jag jättestressad vid 15.15 då det bara var minuter kvar av provtiden. Så dag två såg jag till att hålla ett lite högre tempo redan från start. Hade jag fått önska så hade jag behövt en till två timmar till för att hinna läsa igenom alla frågor en sista gång och formulera svaren lite bättre.

På kvällen efter första provdagen ringde Linnea Ibrahimovic upp sin kollega för att gå igenom alla frågor och svar och få feedback på om det fanns något hon behövde tänka på lite extra dag två.

− Vi gick igenom provet uppifrån och ner, gjorde en väldigt kritisk rättning och funderade på vad jag kunde göra bättre. Första dagen lämnade jag exempelvis en fråga helt blank, men det gjorde jag inte andra provdagen eftersom det alltid är bättre att svara något än ingenting alls.

Så här direkt efter provet känner sig Linnea Ibrahimovic väldigt glad och nöjd med sin insats. Oavsett hur det går så vet hon att hon gjorde sitt bästa.

− Jag känner mig så stolt över min prestation och hade verkligen förberett mig så bra jag kunde. Om det skulle visa sig att det inte räcker hela vägen, då sätter jag det nästa gång. Nu kan jag bara hålla tummarna för positivt besked. Det känns lite segt att behöva vänta ända tills den 1 februari då resultatet släpps, men det är bara att gilla läget.

Den 29–30 maj 2023 hålls nästa prov för revisorsexamen och provet kommer att ske på Stockholmsmässan i Älvsjö, Stockholm. Den som vill söka till provet kan göra det via Revisorsinspektionens e-tjänst som öppnar den 15 december och sista ansökningsdag är den 25 februari.

Har du något tips till de som ska skriva vårens prov?

− Jag tyckte att ha det var jätteskönt att ha dubbla skärmar när jag skrev, det blev mycket effektivare så. Sen rekommenderar jag att ha med sig böcker och dokument som uppslagsverk. Ett tips är också att gå igenom innehållsförteckningarna i böckerna dagen innan för att ha koll på var man hittar olika områden. Jag gick också igenom mina anteckningar från FAR:s förberedelsekurs inför revisorsprovet för att få en sista sammanfattande uppdatering av särskilt viktiga områden. Sist, men inte minst, kan jag tipsa om att ha med sig vindruvor på provdagen. Det gav både vätska och bra energi, säger Linnea Ibrahimovic.

 

Läs resten av följetången med Linnea Ibrahimovic

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare