Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2023.04.11

Inför revisorsprovet – rond 2

Linnéa Ibrahimovic laddar om på nytt för att nå målet – att bli auktoriserad revisor. Snart är det dags att ännu en gång skriva provet. ”För varje dag blir jag mer sugen på revansch”, säger hon.

text:

Kristina Israelsson

foto:

Patrik Hagborg

Den 29–30 maj är det dags för vårens revisorsprov som hålls på Älvsjömässan i Stockholm. Intresset för att bli auktoriserad revisor är på topp, åtminstone att döma av hur många som vill ta revisorsexamen. Inför provet i maj har 132 personer sökt.

Läs mer:

En av dem som ska skriva provet är Linnéa Ibrahimovic, revisorsassistent på BDO. Förra gången nådde hon inte hela vägen fram, men nu väntar rond 2 och hon har siktet inställt på att klara sitt mål.

− Sedan resultatet för höstens prov kom i februari har jag jobbat ofantligt mycket och knappt ägnat en tanke åt provet. Men, den senaste veckan har jag börjat fundera över hur jag bäst ska förbereda mig inför den här gången och framför allt hur jag ska stärka mig själv mentalt efter nederlaget i höstas. För varje dag som går blir jag mer och mer sugen på revansch och att ta mig an utmaningen på nytt, säger Linnéa Ibrahimovic.

Hur går tankarna kring att nå hela vägen fram den här gången?

− Jag kommer att fokusera mer de områden där jag vet med mig att jag brister. Exempelvis etikfrågor upplever jag som svåra att navigera då de oftast refererar till källor där man inte är särskilt bevandrad som assistent. IFRS tycker jag är svårt och det försöker jag därför att läsa på extra mycket om, liksom börsbolag som är relativt okänd mark för mig. Jag lägger också stor vikt vid att fundera på hur jag ska formulera mina svar och fånga kärnan i en fråga för att inte landa i fel resonemang.

Finns det något som du kommer att göra något annorlunda den här gången?

− Förra gången var jag i Stockholm och pluggade en vecka innan provet, nu åker jag i princip bara fram och tillbaka. Sist spenderade jag också mycket tid på att förbereda sökbara underlag och ladda ner information. Den informationen har jag ju redan, så nu fokuserar jag mer på att fördjupa mina kunskaper och bli bättre på att snabbt söka information.

Vilka är dina främsta tips till andra som ska skriva provet i maj?

  1. Läs frågan både en och två gånger så att du inte missuppfattar syftet med frågan.
  2. Tänk på att det kan vara ett misstag att dubbelkolla dina svar – ibland är det bättre att låta magkänslan avgöra.
  3. Var noga med att referera till lagrum och hur du tolkat frågan. Om du landar i fel slutsats kan du ändå få poäng för att du gjort en korrekt bedömning utifrån din tolkning av frågan.
  4. Vindruvor är fortfarande bästa tipset på snacks att ta med sig. Det ger både vätska och energi på samma gång!

Följ Linnéas resa mot att bli auktoriserad revisor

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare