Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2023.06.02

”Andra gången – då vet man vad som väntar”

Den 29–30 maj genomfördes vårens revisorsprov på Stockholmsmässan i Älvsjö. Totalt 119 personer skrev provet och en av dem är Linnéa Ibrahimovic, revisorsassistent på BDO. Förra gången föll hon på målsnöret men vägrade att ge upp.

text:

Kristina Israelsson

Balans följer Linnea Ibrahimovic på vägen mot slutmålet – att bli auktoriserad revisor. Hon skrev provet i höstas, men lyckades inte fullt ut och ställde då snabbt om siktet mot vårens prov. 

− Jag var mycket mer samlad inför provet den här gången eftersom jag visste vad som väntade och det tog bort en hel del oro och nervositet. Upplever också att jag höll en bättre nivå på mina svar och svävade inte ut lika mycket som sist. Jag var även mer medveten om tidsaspekten denna gång vilket gjorde att jag hade tid att besvara alla frågor – något jag hade problem med i höstas, säger Linnéa Ibrahimovic.  

Hon upplever att vårens prov bjöd på en hel del överraskningar, men kände samtidigt att hon var bättre förberedd den här gången än förra. 

− Vi fick exempelvis inga revisionsberättelser utskickade, vilket skapade en hel del frågetecken hos oss alla. Frågorna avseende revisionsberättelser var också klurigt ställda så jag är ganska säker på att jag tappade några viktiga poäng där tyvärr, säger Linnea Ibrahimovic och fortsätter: 

− Just nu vågar jag inte ens spekulera i om jag klarat provet eller inte, men jag tror åtminstone att kvaliteten i mina svar har förbättrats vilket jag ser som ett steg i rätt riktning. 

Resultatet beräknas vara klart någon runt den 6 juli 2023. Frågorna från provet hittar du på .

 

Följ Linnéas resa mot att bli auktoriserad revisor

 

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare