Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2022.08.05

Årets 10 mest lästa artiklar på Balans (hittills)

Moms, lönestatistik, branschens rekryteringsbehov, revisionsplikt, förmånsvärde för elbilar och en variation av olika expertenfrågor. Det har varit mest läst på Balans webb under året - fram till nu. Här är hela listan.

text:

Redaktionen

1.

Moms vid vidarefakturering är ett ständigt aktuellt ämne. Anna Gerson, Auktoriserad Skatterådgivare FAR på Grant Thornton, svarar på de vanligaste frågorna.

2.

Är du revisor, revisorsassistent eller redovisningskonsult? Jobbar du i någon av storstäderna eller på mindre ort? Och vad ligger ingångslönerna i branschen på? Här är Akavias lönestatistik för 2022.

3.

Arbetar du som redovisningskonsult eller revisor? Befinner du dig i storstad eller på mindre ort? Vad kan du förvänta dig för ingångslön? Här är Akavias lönestatistik för 2021.

4.

Är det någon trend i branschen som påverkar kompetensbehovet? Balans har frågat landets åtta största revisions- och rådgivningsbyråer om deras rekryteringsplaner under 2022.

5.

Det aktiebolagsrättsliga ­låneförbudet är ständigt aktuellt och ställer ofta bolagets revisorer inför svåra bedömningsfrågor. Carl Svernlöv, advokat på Baker McKenzie, reder ut vad som gäller.

6.

Therese Hagström, redovisningsspecialist på Deloitte och ledamot i FAR:s Operativa grupp för finansiell rapportering Redovisning, svarar på de viktigaste frågorna om kapitalförsäkring enligt K2 och K3.

7.

Immateriella tillgångar är ett snårigt område med många fällor. Marcus Johansson på Aspia går igenom några av de vanligaste frågeställningarna.

8.

Revisionsplikten blossade upp igen under andra halvan av 2021. Men vad tycker revisions- och rådgivningsbranschen? Balans gör en rundkoll bland en handfull stora och medelstora byråer.

9.

Birgitta Åhlander, auktoriserad redovisningskonsult på FAR, benar ut vad som gäller kring digital inlämning och digital signering av årsredovisningen.

10.

Förmånsvärdet för miljöbilar kan komma att ändras. ”Med det här förslaget finns det tydliga vinnare och förlorare”, säger Michael Johansson, ordförande FAR:s remissgrupp – Skatt.

utgiven av

Ansvarig utgivare