Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2024.04.17

Delägarna delar med sig

Revisionsbyrån WeAudit har en helt egen variant av delägarskap. När delägarna nått upp till en viss volym, delar de med sig av sina uppdrag. Se Balans intervju med WeAudits VD Daniel Kero Ljungberg.

text:

Dan Håfström

Tidningen Balans har tidigare skrivit om revisionsbranschens traditionella karriärtrappa och delägarmodell. En omdebatterad fråga är om den yngre generationen är tilltalad av att jobba i många år på samma byrå för att efter 10–15 år eventuellt få möjlighet att bli delägare.

På revisionsbyrån WeAudit behöver inte medarbetarna vänta i många år på att bli delägare. Daniel Kero Ljungberg, VD, berättar att byråns modell går ut på att ge medarbetarna ansvar och möjlighet att växa tidigt.

– Om medarbetaren visar rätt entreprenörsanda och delar våra värderingar så finns möjligheten att bli delägare redan efter tre år, säger Daniel Kero Ljungberg.

För närvarande är 23 av byråns 43 anställda delägare. Att så många kan vara delägare hänger också ihop med det tak som byrån använder för att begränsa volymen på den enskilda medarbetarens uppdrag.

– När man nått upp till taket då börjar man dela med sig till andra medarbetare av sina uppdrag. Vi tycker det här är sunt, hela vår filosofi som företag bygger på ett starkt ”vi” som gör jobbet tillsammans, säger Daniel Kero Ljungberg.

WeAudit finns i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Eskilstuna.

 

Läs också

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare