Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Merab Samuel.
Karriär

2021.10.20

”Prata så kunderna förstår”

Från Pakistan, till Sverige, till Tjeckien och sedan tillbaka till Sverige. Auktoriserade redovis­ningskonsulten Merab Samuel tar för sig och brinner för att hjälpa kunderna.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Saerun Norén

− Det bästa med redovisning är att kunna hjälpa kunderna och kän­na sig uppskattad!, säger Merab Samuel.

Hennes familj lämnade Pakistan för Sverige när hon var 13 år. Även om hon lärde sig språket snabbt, tog det ytterligare ett par år innan grammatiken verkligen satt. I dag pratar hon svens­ka obehindrat.

Men det var på gymnasiet fröet till karriären började. Där läste Merab Samuel företagsekonomisk linje i Malmö och visade sig ha talang för ämnet. Till sin förvåning utnämndes hon till Årets Ekonom och fick stipendium.

– Det var en total överraskning. När jag gick ut gymnasiet fick jag jobb på en liten redovisningsbyrå i Stockholm.

På byrån fick Merab Samuel en mentor och lärde sig grunderna i bokföring och redo­visning. När hon efter ett år började fundera på att söka sig till större byrå, köptes hennes dåvarande ar­betsplats upp av Mazars, och hon följde med.

– Jag älskar att vara på en stor byrå! Men det var också svårt i början.

Snart formade sig idén att jobba utomlands. Ingen från Mazars re­dovisningsavdelning hade tidigare tillfälligt bytt kontor över landsgrän­serna. Men Merab Samuel gav sig inte – och året därpå gick flyttlasset till Mazars i Prag.

– Det var otroligt lärorikt och jag fick ett brett nätverk. Än i dag har jag kontakt med alla jag jobbade med i Tjeckien, jätteroligt!

Därefter uppfyllde hon nästa mål: Att bli Auktoriserad Redovisnings­konsult FAR.

– Jag brinner fortfarande för redovisning, men det är också roligt med marknadsföring och sälj. Vi ska göra det vi är bra på, bygga rela­tioner med kunderna och prata med dem på ett sätt de förstår.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare