Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
En glad Elvira Stehn efter att ha mottagit resultatet av revisorsprovet.
Foto: Privat
Karriär

2021.02.24

Godkänt på revisorsprovet: ”En milstolpe i karriären”

Mindre än två månader efter examination kom det efterlängtade beskedet: Godkänt på revisorsprovet. Nu längtar Elvira Stehn efter att få skriva under sin första revisionsberättelse.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Det var många turer kring revisorsprovet som 211 tentander slutligen kunde skriva.

Elvira Stehn från Grant Thornton var en av dem som gjorde provet under två dagar i hemstaden Luleå, och som Balans följt under resans gång. Fredagen 19 februari skickade Revisorsinspektionen (RI).

Och nu har resultatet kommit: Godkänt!

– Det känns otroligt skönt. En milstolpe i karriären! Säger Elvira Stehn när Balans når henne över telefon.

På något sätt ska Elvira Stehn fira resultatet av revisorsexamen. Foto: Privat

– Jag har en kilometer till brevlådan och åkte fram och tillbaka mellan hemmet och stora vägen flera gånger. Jag gjorde ett sista försök vid åttatiden på kvällen – och där låg kuvertet. Är så himla glad över att beskedet kom en vecka tidigare än vad Revisorsinspektionen först hade aviserat, fortsätter hon.

Nu ska Elvira Stehn söka om att få auktorisationen hos RI och därefter bli medlem hos FAR. Sedan väntar nästa stora steg:

– Att få skriva under min första revisionsberättelse. Det är då det blir på riktigt. Det kommer att bli häftigt.

Det är inte de enda goda nyheterna som februari månad har bjudit på.

Häromveckan klev hon på den nya tjänsten som revisionsledare på Grant Thorntons Luleåkontor, vilket är att jämställa med att vara chef för revisionsavdelningen, med mer ansvar och ett gäng nya arbetsuppgifter på schemat.

– Ett spännande uppdrag att kliva in i så tidigt i karriären. Det har varit mycket att ta in kring min nya ledarroll, att då också få titeln auktoriserad revisor på plats känns extra roligt, säger Elvira Stehn.

Även om pandemin inte tillåter något extravagant firande, så ska hon ändå se till kroka arm med sin pluggkompis som även hon klarade revisorsprovet.

– Vi har hållit ihop i vårt och torrt och på något sätt ska vi fira tillsammans. Det är kul att dela ett sådant avgörande nytt steg med någon som har gjort exakt samma resa.

Tidigare om Elvira Stehn på Balans webb

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på  samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare