Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Karriär

2021.02.22

Så gick det på senaste revisorsprovet

Resultatet är klart. 60 procent fick godkänt på senaste revisorsprovet och har nu möjlighet att bli auktoriserade revisorer.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

I början av januari genomförde 211 personer revisorsprovet på nio orter i Sverige. Av dessa var det 126 som fick godkänt, vilket motsvarar 60 procent, meddelar nu Revisorsinspektionen (RI).

Det var med förenade krafter som Revisorsinspektionen, Examensrådet, FAR och de största byråerna kunde komma fram till en för att provet skulle bli av 7–8 januari, efter att det under hösten 2020 på grund av pandemin.

− Det är mycket glädjande att vi tillsammans har kunnat hitta en lösning där provet för revisorsexamen kan genomföras i enlighet med de nu gällande restriktionerna och rekommendationerna för att minska smittspridningen. Detta hade inte varit genomförbart på så kort tid utan branschens och FAR:s stora insatser, sa Per Johanson, Revisorsinspektionens chef, i en kommentar.

Rättningen av proven har dessutom gått fort. Egentligen skulle RI inte gå ut med resultaten förrän i början av mars. Men redan 19 februari kunde de skicka ut brev till samtliga tentander.

Läs mer: 

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på  samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare