Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Gina Wiklund har haft flera ledarroller i karriären.
Karriär

2022.02.28

”Jag ser individens kvaliteter och styrkor”

Gina Wiklund började på Öhrlings PwC nästan direkt efter gymnasiet. Nu är hon en av Aspias högsta chefer och förra året nominerades hon till Årets ledare i Sundsvall.

text:

Anna Hjorth

foto:

Anna-Clara Eriksson

När Gina Wiklund ska berätta om sin karriär värjer hon sig först och säger ungefär ”men jag har ju inte gjort karriär, jag har varit på samma jobb hela tiden”.

Men det visar sig vara en sanning med modifikation. Från gruppchefsjobbet 2008 har den ena ledarrollen lett till den andra. I dag är hon Accounting Sweden Leader, sitter i koncernledningen och är en erfaren ledare.

Provat många ledarroller

− Jag har fått förmånen att arbeta i en organisation som trott på min förmåga, där jag fått möjlighet att prova många olika ledarroller. Det är inte karriären i sig som driver mig och därför värderar jag kanske inte mina egna framgångar så högt, säger Gina Wiklund och fortsätter:

− När jag kan medverka till att omgivningen utvecklas så känner jag att jag lyckas. En av mina styrkor är att jag ser individens kvaliteter och styrkor, men också insikten att ingen individ är större än helheten.

Nominerad till ledarpris

Och det var tilliten till medarbetarna som bidrog till att Gina Wiklund blev nominerad till Årets ledare i Sundsvall förra året. I nomineringen stod det bland annat: ”Tryggt förankrad i tankar om tillit står Gina för ett modernt ledarskap där riktning är viktigare än detaljer.”

Sedan några månader sitter hon i Aspias koncernledning. Det ger delvis nya perspektiv.

− Där har jag i uppdrag att representera den del av verksamheten som jag är ansvarig för, det vill säga det som pågår utanför de storstäderna. Det är ett viktigt perspektiv, tycker jag. Att vara med i koncernledningen ger också en fin möjlighet att få vara med och påverka i de rum där många viktiga beslut fattas, säger Gina Wiklund.

 

Fler karriärintervjuer med redovisningskonsulter:

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare