Detta är en annons från Wint
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

Byråer som samarbetar med Wint får en lugnare sommar

De flesta byråer bygger idag sin kundrelation på personlig kontakt. Ett upplägg som innebär en trygghet för kunden, men kundansvaret kan också vara ett ok på redovisningskonsultens axlar. Det menar Sanja Skiljo, COO på Wint.

Efter en hektisk bokslutsperiod ser många redovisningskonsulter fram emot några veckors semester och vila. Men långt ifrån alla kommer att kunna slappna av ordentligt i sommar. Istället kommer de att känna sig tvungna att kolla mailen på semestern och jobba övertid både före och efter ledigheten. 

– Det är svårt att fullt ut slappna av och koppla bort jobbet när du har ensamt ansvar för dina kunders bokföring, löner, momsdeklarationer och rådgivning, säger Sanja Skiljo som är COO på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. Hon har tidigare jobbat på redovisningsbyråer och upplevt den stress som kan uppstå i semestertider. Men den upplever hon inte på Wint. 

Lösningen: lagarbete istället för ensamt ansvar 

Wint har utvecklat sin egen mjukvara som automatiserar bokföringen för drygt 3 500 kundföretag, vilket innebär mindre manuellt arbete för Wints ekonomer. Dessutom har man tagit bort kundernas personberoende genom att helt slopa kundansvaret och istället arbeta i processteam.  

– Våra redovisningskonsulter kan ta 4 veckors sammanhängande semester utan att oroa sig för att någonting faller mellan stolarna. Det mesta sköts automatiskt och om något måste göras manuellt hanteras det av en kollega som är på plats på jobbet, förklarar Sanja.  

Byråsamarbete med Wint ger många fördelar

Nu kan Wints automatiserade fullservicetjänst implementeras även hos traditionella byråer genom ett unikt samarbetskoncept som innebär att Wint köper en del av byråns kundstock. Byrån behåller dock kundansvaret och kan fortsätta erbjuda värdeskapande rådgivning precis som tidigare. 

Det hela är en ekonomisk uppgörelse som innebär att byrån får en inledande klumpsumma vid förvärvet av kunderna och därefter en löpande kickback så länge kunden är kvar i Wint. Dessutom kan byrån fortsätta ta betalt för sin rådgivning. 

Utöver de ekonomiska fördelarna är samarbetet också en högvinst för konsulten som slipper lägga tid på manuell bokföring och istället kan fokusera på att tillföra värde till sina kunder. 

– Som konsult slipper man känna sig ensam i sitt kundansvar eftersom man har ett helt team från Wint i ryggen. Man kan helt enkelt ta semester och vara försäkrad om att bokföring, moms, löner och betalningar hanteras av Wint och att man kommer tillbaka till färdigavstämda och korrekta siffror efter ledigheten, avslutar Sanja. 

 

Läs mer om Wints samarbeten med redovisningsbyråer på  

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare