Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
– Vi har en ambitiös tillväxtstrategi som innebär att vi ska växa i Norden och Europa både organiskt och genom förvärv, säger Ola Gunnarsson, CEO på Aspia.
Yrkesvardag

2024.06.04

Nya förvärvet: Aspia blir 1 700 fler

Aspia förvärvar Accountor Outsourcing och hävdar att företaget blir ”obestridd ledare i Norden”. Genom förvärvet får Aspia 1 700 nya medarbetare på 106 kontor i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Ukraina.

text:

Dan Håfström

Balans har intervjuat Ola Gunnarsson, CEO på Aspia, om affären.

På vilket sätt gör förvärvet Aspia till ”obestridd ledare i Norden”?

– Vi blir branschens största aktör i Norden. Aspia är marknadsledare i Sverige och Accountor Outsourcing i Finland och tillsammans är vi på topp fem i både Norge och Danmark.

Vad innebär det här för medarbetarna?

– I samband med förvärvet innebär det inga förändringar i det dagliga arbetet för medarbetarna inom Aspia, Skeppsbron Skatt eller Accountor Outsourcing. Vi ser däremot redan nu att det kan öppna upp för många nya möjligheter för karriärutveckling och vidareutbildning genom tillgång till ett bredare spektrum av projekt, kunder och expertis och att vi blir en ännu starkare nordisk aktör tillsammans.

Hur många fler blir Aspia?

– Vi välkomnar cirka 1 700 nya kollegor fördelade på 106 kontor i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Ukraina och Nederländerna (34 i Finland, 20 i Sverige, 48 i Norge, varav 26 franchisetagare, 2 i Danmark, 1 i Nederländerna och 1 i Ukraina).

Finns det vinster i mindre overhead-kostnader att göra?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Först ska vi färdigställa affären och därefter har vi möjlighet att lära känna varandras verksamheter bättre.

Hur ser Aspias långsiktiga tillväxtstrategi ut och hur passar den här affären in?

– Vi har en ambitiös tillväxtstrategi som innebär att vi ska växa i Norden och Europa både organiskt och genom förvärv. Genom förvärvet blir vi marknadsledare i både Sverige och Finland och med en bra position i såväl Norge och Danmark samt med en närvaro i Europa.  Tillsammans kan vi ta oss an ännu fler både lokala, nationella och internationella kunder.

 

Fakta Accountor

Accountor arbetar med lösningar och mjukvara främst för ekonomi och HR. Koncernen sysselsätter cirka 2 300 experter i sex länder. Företaget vill hjälpa kunder att utnyttja den digitala tekniken i sitt dagliga arbete. Koncernen har sitt huvudkontor i Esbo, Finland

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare