Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Karin Westerlund blir Mazars nya VD 1 september 2022.
Karriär

2022.06.20

Hon blir ny VD på Mazars

Auktoriserade revisorn Karin Westerlund blir ny VD på Mazars. Hon efterträder Mikael Fredstrand som kvarstår som delägare och auktoriserad revisor.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Lars Clason

Karin Westerlund tillträder rollen som VD på Mazars den 1 september 2022.

Hon har arbetat inom bolaget i över 20 år, med erfarenhet som partner, auktoriserad revisor och tidigare styrelseledamot. De senaste tio åren har hon varit kontorschef i Stockholm och det senaste året även ansvarig för kontoren (COO).

– Jag tycker det är otroligt viktigt att alla känner sig delaktiga – det är tillsammans som vi skapar framgång, kan ge personligt engagemang och leverera hög kvalitet. Den viktigaste frågan för mig framåt är att vi ska bli en ännu bättre arbetsplats, säger Karin Westerlund i pressmeddelandet från Mazars.

Den nya VD:n tar över rollen efter Mikael Fredstrand, som efter två år återgår till att vara auktoriserad revisor och partner. Han har varit revisor sedan 1988 och knuten till Mazars i 34 år.

Mikael Fredstrand. Foto: Christian Gustavsson

I en intervju med Balans under våren 2021 menade han att han egentligen var fel person på VD-posten.

– När det gäller VD-jobbet var det en tillfällighet att jag fick jobbet. Egentligen är jag för gammal och jag är heller inte kvinna. Men när Marianne (Sandén Ljungberg reds anm) skulle sluta och ledningen rätt snabbt behövde hitta en ersättare kände jag att jag kunde gå in och hjälpa till ett tag. Men på sikt får någon yngre kraft ta vid. Jag tycker inte att det är bra om det är någon äldre som ska driva framåt, det bör de unga krafterna göra, .

Under sin tid som VD har Mikael Fredstrand, ”med framgång arbetat med att öka antalet noterade kunder, stärka samarbetet med Mazars internationellt och höja kvaliteten på våra tjänster”, enligt pressmeddelandet.

När Karin Westerlund övertar posten 1 september 2022 kommer fem av Sveriges åtta största revisions- och rådgivningsbyråer ha en kvinna som VD.

Nyligen kunde Balans berätta att Mazars till finska Talenom. Också det övertagandet sker 1 september.

 

Mer om Mazars:

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare