Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2022.09.21

”Göra karriär inom lön är lätt”

Det bästa med att vara lönekonsult? Den personliga kontakten med de anställda, att vara bollplank till entreprenörerna och chansen att växa in i yrkesrollen och göra karriär.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Åke Karlsson

– Det är superkul att kunna få den här breda kontakten med företagarna och personalen, inte bara med ekonomiavdelningen och styrelsen. Som lönekonsult blir jag snabbt en i gänget, säger Maria Bragén.

Att ses som kollega är något hon som egenföretagare värderar högt, lika högt som chansen att jobba tajt med företagarna.

Anledningen till att Maria Bragén bestämde sig för att grunda M Redovisning & Lön i Motala år 2020 var just för att komma ännu närmare kunderna – och med en dubbelauktorisation inom lön och redovisning från FAR är hon särskilt eftertraktad.

– Kompetenserna går in i varandra. Jag får ofta byta hatt. Gör jag bokslut, kommer jag in på löneskulder och löneskatt. Och när jag deklarerar är jag både lönekonsult och redovisningskonsult.

I rollen som lönekonsult kan hon ta hand om flera av kundens behov. Förutom att upprätta lönebesked kan det handla om rådgivning och stora delar av HR-biten.

Hon uppskattar att hon i dag jobbar 60 procent med redovisning och 40 procent med lön.

– Att göra karriär inom lön är lätt. Det saknas lönekonsulter i branschen, så det är bara att våga ta stor plats, gå utbildningar och växa in i rollen. Det är så roligt, det finns inga begränsningar för när uppdraget startar och slutar.

Det är helt upp till en själv hur mycket man vill engagera sig.

 

Karriärtips!

Gå så många utbildningar du kan och får. Uppdatera dig, läs branschtidningar, hitta en eftersökt nisch och lev med ditt jobb. Var nyfiken!

 

  •  Läs mer om jobbet som lönekonsult i
Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare