Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Yrkesvardag

2022.06.22

Förslaget till LCE-standard försenas

Antalet bolag som ska använda LCE-standarden behöver begränsas och revision av mindre komplexa företag kommer troligen tillåtas. Det är några av punkterna från IAASB:s senaste möte om ISA för LCE. Dessutom kommer förslaget till standard med högst sannolikhet försenas.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Vid IAASB:s senaste styrelsemöte 13–17 juni 2022 bestod en av dagarna uteslutande av punkter som handlade om ISA för LCE, standard för revision av mindre komplexa företag.

– Utgångspunkten i diskussionerna var det rekordhöga antalet remissvar till utkastet till LCE-standard som kommit in, bland annat från FAR och Nordiska revisorsförbundet, NRF, skriver nu Björn Irle, auktoriserad revisor på FAR, i ett nytt blogginlägg.

Björn Irle. Foto: Christian Gustavsson

Bland annat diskuterades att antalet bolag som ska använda standarden behöver begränsas, att revision av mindre komplexa företag troligen kommer att tillåtas och att det fortsatta arbetet med att ta fram ett slutligt förslag till standard behöver löpa på.

Datum när slutgiltiga förslaget blir färdigt kommer däremot högst sannolikt att försenas, berättar Björn Irle vidare.

– Den ursprungliga tanken var att ha ett nytt förslag klart till styrelsemötet i december 2022. Nu ser det ut som det blir närmare ett år senare. Blir det bra är det värt att vänta på, skriver han i .

 

Mer om ämnet:

utgiven av

Ansvarig utgivare