Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Dan Håfström

Elefanterna i våra rum

Det skulle säkert vara svårt att förstå för någon utanför RRR-branschen att det som skedde på scenen under FAR-dagen i höstas kunde skapa sådan uppståndelse. Öron spetsades. Blickar utbyttes. Ett sus gick genom publiken. Med lite fantasi kunde man känna hur mässgolvet vibrerade. Elefanten i rummet hade börjat röra på sig och tycktes vara på väg mot utgången. Men vad var det egentligen som hände? Jo, en storbyrå-VD öppnade upp för en diskussion om den traditionella karriärtrappan och delägarmodellen. I åratal har personer i branschen haft synpunkter och fört livliga diskussioner, men bland delägare och VD:ar har det varit tämligen tyst. Balans drar nu sitt strå till stacken för att slutligen locka ut karriärtrappan-elefanten ur rummet. Vi gör det genom att intervjua en rad branschprofiler och samtliga Big 4-VD:ar.

Några ord om själva tidningen: Balans går nu in i en ny och uteslutande digital epok. Vi kommunicerar gärna att vi ska satsa på webben. Och det är sant. Men vi lägger också ner papperstidningen. Fast det är det mindre roligt att prata om. Se där en elefant i vårt eget rum! Den prisvinnande pappersversionen av tidningen Balans har funnits i nästan 50 år och väldigt många människor har lagt ner sin själ för att göra den läsvärd. All heder åt deras engagemang och arbete! Personligen tycker jag att nedläggningen är ledsam, men kan samtidigt stå för den eftersom jag finner det rimligt att tidningen följer branschen på den digitala resan. 

Det här är min första ledare som chefredaktör och ansvarig utgivare för Balans. Visionen är att Balans i sin nya skepnad ska engagera fler och involvera fler. I en tid när branschens utveckling är hisnande ska Balans ge inblickar, perspektiv och inspiration. Seriöst men med krydda och liv. Alltid på medlemmens sida.

 

Läs också:

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare