Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Yrkesvardag

2024.02.07

Varför reklam i tunnelbanan?

Våren 2023 lanserade PwC kampanjen Från grönt stål till svarta siffror, en bred kampanj med bland annat reklam i Stockholms tunnelbana. Åsa Franzén Isaksson, Marketing Manager PwC, säger att kampanjen främst vänder sig till beslutsfattare och potentiella medarbetare men att syftet också är att nå allmänheten.

text:

Björn Dickson

– Vi vill nå aktiva personer genom många olika medier och på platser. Då når vi också den breda allmänheten och det ser vi bara som positivt, säger Åsa Franzén Isaksson. 

Varför vill ni nå allmänheten?

– Vi vill använda ett brett urval av kanaler. PwC vill framträda digitalt, i print, i poddar, på tåg och genom utomhusreklam på till exempel centralstationer och i tunnelbanan. Vi vill nå personer när de är på väg till och från jobb och skola. Då är tunnelbanan ett bra val. 

Åsa Franzén Isaksson, Marketing Manager PwC. Foto: PwC

Är syftet främst att marknadsföra rådgivning?

– Ja, precis. Syftet är att synliggöra PwC:s breda erbjudande inom rådgivning och att vi kan hjälpa till med allt från strategi till genomförande, inom så vitt skilda områden som AI och CSRD. Vi vill skapa intresse och nyfikenhet hos målgruppen. 

Vill PwC också locka nya medarbetare med kampanjen? 

– Ja, det är en viktig del. Genom att visa upp vår bredd av kompetenser och personligheter vill vi skapa intresse och väcka nyfikenhet, även kring PwC som arbetsgivare. 

Är kampanjen en del av arbetet kring hur PwC vill uppfattas som arbetsgivare, alltså employer branding?

– För oss går branding, alltså varumärke, och employer branding ihop. Om vi kan visa att vi har både spännande roller och personligheter, i kombination med spännande lösningar för våra kunder så tror vi att vi kan locka både talanger och kunder. 

Varför använder PwC egna medarbetare i kampanjen?

– Vi vill visa upp de personer som hjälper och träffar våra kunder varje dag och som kan bli din framtida kollega. Man kan säga att våra medarbetare är våra produkter och tjänster, så varför visa upp modeller? 

Hur är resultatet av kampanjen hittills?

– Vi ser fina resultat både i synlighet och engagemang. Vi hör att flera av våra kunder lyfter kampanjen och inte minst ser vi internt engagemang och stolthet. Kampanjen är en pusselbit, sedan är det det som vi alla på PwC gör varje dag som gör den stora skillnaden. 

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare