Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Hans Börsvik.
Yrkesvardag

2021.10.07

Tidigare PwC-VD:n: ”Granskande journalistik nödvändigt i branschen”

Hans Börsvik, VD för PwC 2009–2013, är ny styrelseordförande för tidningssajten Realtid. Nu öppnar han upp om den turbulenta tiden efter Svenska Dagbladets granskningar.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

David Falk

I 33 år var Hans Börsvik på PwC. Som auktoriserad revisor, regionchef, vice VD och chef för den nationella rörelsen, innan han avslutade karriären på storbyrån genom VD-rollen 2009–2013.

Sedan 2014 är han verksam som rådgivare, styrelseledamot och mentor inom affärsverksamhet, utbildning och entreprenörskap, jämställdhet och mångfald, skriver Realtid. Och nu tar han över ordförandeklubban på Realtid Media AB.

− Jag tror att vi kommer öka antalet prenumeranter och så kommer det bli en tourn around. Framåt uppåt under god ordning och kontroll, säger Hans Börsvik till Balans.

Turbulens efter granskningarna

Det är inte första gången han rör sig bland medier. Som VD för PwC fick han hantera den omskakande perioden kring 2010, när SvD Näringsliv publicerade ett gäng granskande artiklar om storbyråerna Big 4, som sedan belönades med Guldspaden.

– Jag träffade journalisten Carolina Neurath i efterhand och tackade henne för artiklarna. De fick oss att inse att våra medarbetare ska känna till våra ersättningssystem och karriärvägar – inte genom Svenska Dagbladet utan genom oss själva, säger Hans Börsvik i Realtid.

Till Balans säger den nya styrelseordföranden att granskningen 2010 gjorde branschen öppnare.

– Granskande journalistik är nödvändigt i revisions- och rådgivningsbranschen. Det är bra för alla parter och det var bra för oss på Big 4. Vi gjorde ingenting fel, men vi blev varse att vi får vara noggrannare och vi blev tvungna att bli mer öppna och transparenta mot våra medarbetare, säger Hans Börsvik till Balans.

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare