Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Charlotta Marténg

Samarbete ger vinst för företagen

Revisionsplikten är en het fråga som på nytt har aktualiserats. Frågan väcker känslor, både hos revisorer och hos redovisningskonsulter. Men frågan är om de båda yrkesgrupperna måste ställas mot varandra?

I Balans nr 7, som finns ute som och som kommer som papperstidning under vecka 49, intervjuar jag Mikael Ernström, FAR:s andre vice ordförande: Han konstaterar att ”Om företaget har en duktig redovisningskonsult blir revisionen billigare”. En win-win för alla alltså. Och framför allt för företagaren.

Så i stället för att ställa revisorerna och redovisningskonsulterna mot varandra i frågan om revisionsplikt kanske det snarare handlar om att se vad man har gemensamt? Och hur man på bästa sätt skapar värde för näringsliv och samhälle. Två olika yrkesroller, med olika uppdrag som tillsammans gör nytta för kunden.

Läs gärna där han utvecklar sina tankar kring frågan.

Och vill du grotta ner dig ännu mer i revisionsplikten? Då rekommenderar jag Duellen på sidan 28 i tidningen. Johan Rippe, FAR, möter Sofia Bildstein-Hagberg, Svenskt Näringsliv.

Vad tycker du i frågan? Ta möjligheten och lufta dina åsikter i en debattartikel på Balans webb.

I Balans nr 7 har också vår redaktör Sofia Hadjipetri Glantz kikat lite närmare på vad byråerna bör tänka på i sin närvaro i sociala medier. Sedan länge är tiden förbi, då branschen inte fick marknadsföra sig.

Nu är branschen lika aktiv inom marknadsföring och i sociala medier som alla andra och vissa har till och med valt att ta steget och samarbetar med influencers – men, det finns fortfarande regler att förhålla sig till, som till exempel FAR:s etikregler som gäller alla medlemmar.

Trevlig läsning!

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare