Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Yrkesvardag

2023.04.12

Hallå där, Martin Grimlund!

Hallå där Martin Grimlund, delägare Win Win Ekonomi, och en av medlemmarna i juryn för Årets framtidsbyrå 2023. I mitten av mars öppnade FAR upp möjligheten för små- och medelstora byråer att göra FAR:s framtidstest för att sedan kunna nominera sig till Årets framtidsbyrå 2023.

text:

Kristina Israelsson

Martin Grimlund, delägare Win Win Ekonomi.

Varför ska man nominera sin byrå till Årets framtidsbyrå 2023?

− Genom att göra framtidstestet får man koll på hur byrån ligger till inom olika områden. Det kan både vara peppande att få en bekräftelse på vilka områden man ligger i framkant och ge insikt om vilka områden byrån behöver utveckla.

Ni på Win-Win Ekonomi blev utsedda till Årets framtidsbyrå 2020. Har ni märkt några positiva effekter av det?

− Utmärkelsen gav oss mycket uppmärksamhet. Det kom snabbt en våg av gratulationer från både branschkollegor, kunder och andra. Vi såg också en mer långsiktig effekt genom att vårt varumärke stärktes och allt fler medelstora företag såg oss som en bra samarbetspartner. Kundinflödet ökade, och samtidigt även inflödet av spontanansökningar från personer i branschen som ville jobba hos oss.

Varför ett framtidstest? Vad är tanken med det?

− Tanken är att små- och medelstora byråer på ett enkelt sätt kan beskriva sig utifrån olika parametrar som är viktiga för en byrå som vill hänga med i framtiden. De byråer som får höga poäng på testet går vidare i tävlingen. Av dessa utser juryn tre kandidater som de träffar för en intervju och därefter koras vinnaren. Även de byråer som inte får så höga totalpoäng på testet får med sig värdefull kunskap om vilka områden de behöver utveckla för att bli en framtidsbyrå.

Har du några tips till de byråer som funderar på att ställa upp i Årets tävling?

− Strunta i jante-lagen. Gör framtidstestet, blir resultatet inte så högt så ta det som en utgångspunkt för hur ni kan utveckla er byrå framöver. Vill ni ha fler tips så lyssna gärna på Win-Win-poddens avsnitt med vinnaren av Årets framtidsbyrå 2022 – JDG Revision och avsnittet med Camilla Carlsson, jurymedlem och ansvarig för Årets framtidsbyrå på FAR.

 

Läs intervjun med förra årets vinnare

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare