Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
"Det var en stor lättnad att få resultatet", säger Fredrik Bäck.
Karriär

2019.12.19

Fredrik Bäck: ”Jag klarade det!”

Nu kan Fredrik Bäck kalla sig Auktoriserad Redovisningskonsult FAR. I mitten av december fick han beskedet att han blivit godkänd på auktorisationsprovet.

text:

Martin Wallström

foto:

Christian Gustavsson

Grattis! Hur känns det att vara Auktoriserad Redovisningskonsult FAR?

– Tack så mycket! Det känns väldigt bra och uppåt. Det var en stor lättnad att få resultatet och beskedet att jag verkligen hade klarat provet. Efter provet kändes det tufft med tanke på att min uppladdning var långt ifrån optimal. Nu känns det jättebra att jag satte det långsiktiga målet och klarade provet för att  bli auktoriserad redovisningskonsult.

Hur har tiden efter tentan varit?

– Det blev några nätter med alldeles för lite sömn. Ju mer jag funderade och även drömde om frågor och svar, desto mer insåg jag att det ändå hade kunnat gå bra, i alla fall bättre än det kändes direkt efter tentan.

Innebär auktorisationen ändrade framtidsplaner?

– Ja, sedan i september är jag chef över en grupp med tio personer. Genom auktorisationen kan jag utveckla mig mot mer kundansvar inom sälj och rådgivning. Då jag ingår i en ledningsgrupp för en yrkeshögskoleutbildning till redovisningsekonom är det extra roligt att ha klarat auktorisationsprovet och kunna bidra till dess utveckling ytterligare. Att bli auktoriserad är ett steg att växa och bli mer trygg i arbetsrollen och på sikt kunna ta mer komplexa arbetsuppgifter.

Numera auktoriserad redovisningskonsult!

Varför är det viktigt att vara auktoriserad?

– För mig är auktorisationen ett sätt att komma vidare i yrkesrollen. Auktorisationen är en tydlig kvalitetsstämpel och betyder mycket om man vill ta mer ansvarsfulla roller. Det är ett tydligt karriärsteg och jag ser fram emot att kunna hjälpa våra kunder med deras utmaningar än mer.

Fredrik Bäcks väg till auktorisationen

  • Fredrik Bäcks väg mot auktorisationen har följts av Balans sedan i våras. I april skedde första mötet som handlade om målet med auktorisationen och hur vägen dig var tänkt att se ut.
  • Tidigt i höstas berättade Fredrik Bäck, som arbetar som redovisningskonsult på BDO, att det kändes bra, men, samtidigt hade han varit barnledig och kanske inte hade öppnat böckerna så mycket som han hade tänkt.
  • Sedan kom slutet av september och Balans träffade Fredrik Bäck i samband med förberedelsekursen i september i FAR:s lokaler i Stockholm.
  • 7 november var det dags att skriva FAR:s auktorisationsprov. Provtillfället blev lite tuffare än väntat, på grund av tidiga tåg från Uppsala till Stockholm och barn med astma.
  • 17 december hade samtliga prov rättats och Fredrik Bäck fick efter det veta att han kunde dra en lättnadens suck, då han hade klarat provet.
Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare