Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Nästa mål för VM-bronsmedaljören Erik Gunhamn: Auktorisationen!
Karriär

2021.11.26

Ett lyft för revisionen

Erik Gunhamn varvar revision med styrkelyft. Nyligen vann han VM-brons i delgrenen marklyft. ”Bara man tränar tillräckligt mycket, kan man nästan klara av precis vad som helst”, säger medaljören. Något han applicerar både inom revisionen och idrotten.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

IPF

Han har varit anställd som revisorsassistent på Deloittes Kalmar-kontor sedan 2019. Styrkelyft började Erik Gunhamn däremot med redan när han var 16 år. I dag är han 29 år och lyckas ha en fot i varje värld.

− Så länge det går vill jag både ha en karriär inom revision och kunna träna och tävla på hög nivå. Det blir en del pusslande, särskilt nu när jag precis har blivit pappa. Det positiva är att både jobbet och träningen erbjuder stor flexibilitet, säger han till Balans.

Erik Gunhamn. Foto: Deloitte

Tidigare i november lyckades han kamma hem VM-brons i delgrenen marklyft, i tävlingen som gick av stapeln i Stavanger, Norge.

Totalt åtta VM

Det var Erik Gunhamns fjärde senior-VM. Både 2018 och 2019 vann han guldet. Innan dess hade han hunnit med lika många junior-VM.

− Jag är glad att fortfarande kunna hålla den här nivån. Att träna så här länge med högt ställda mål har gjort mig disciplinerad. Men tävlandet har också gjort mig stresstålig, det har funnits många situationer att lösa längs vägen. Och jag har fått resa och träffa vänner för livet, säger han.

Att civilekonomstudierna skulle leda till revision och redovisning var från början långt ifrån självklart, även om han ”gillar siffror och alltid varit intresserad av ekonomi”.

Annons

Parallell karriär till styrkelyft

Mellan plugg, tentor och studieliv extrajobbade han med revision på en enmansbyrå i Kalmar. Det han visste säkert var att han ville ha en parallell karriär till styrkelyft, som är en amatörsport och där inga pengar finns att tjäna.

När alla tävlingar ställdes in under pandemin ledde det till en skjuts uppåt för utvecklingskurvan på nuvarande arbetsplatsen, berättar Erik Gunhamn.

− Revision är väldigt roligt. Det gäller att greppa de stora penseldragen, förstå marknaden, och att inse att vi revisorer agerar som rådgivare. Sedan är vi också inne i siffrorna och grottar ner oss, för att i grunden förstå företagen. Det är både brett och detaljorienterat.

Vad har du för mål framöver?

− Jag vill självklart auktorisera mig. Det är ett av mina stora mål. Det jag vet är att bara man tränar tillräckligt mycket, kan man nästan klara av precis vad som helst, avslutar VM-bronsmedaljören.

 

Läs mer om ämnet:

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare