Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Niclas Lehmann lämnar hjälmen på hyllan för att satsa allt på karriären.
Karriär

2021.09.03

Hockeyrevisorn: ”Revision och rådgivning är kul”

Han har länge varvat ishockey på hög nivå och en konsultroll på PwC. Snart kan Niclas Lehmann även kalla sig auktoriserad revisor – efter att ha klarat senaste revisorsprovet. ”Det känns nästan skönare än vad jag trodde!”, säger han till Balans.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Per Eliasson

I sex år har Niclas Lehmann kombinerat elithockey med en konsulttillvaro på PwC i Stockholm. Genom en bra dialog med arbetsgivaren har han haft möjlighet att schemalägga så att han under hockeysäsongen har kunnat jobba lite mindre.

Inför revisorsprovet började han läsa på tidigt och fördelade all sin tid mellan jobb, plugg och idrotten.

– Under våren och fram till provet i maj var det extra tufft, säger Niclas Lehmann till Balans.

Men visst gick det vägen. Resultat: Godkänt!

– Det känns faktiskt riktigt skönt, nästan skönare än vad jag trodde! Det har varit mycket i perioder och jag har inte haft mycket fritid. Samtidigt är konsultlivet bra på det sättet, att allt går på timme och att jag har kunnat göra båda delar, säger han och fortsätter:

Niclas Lehmann. Foto: Privat

– Jag har inga problem att köra stenhårt i perioder. Men det har blivit svårare och svårare att kombinera, nu när jag har nått en mer senior roll på PwC.

Det har lett till att 31-åringen har tagit ett nytt beslut. Framöver ska han lämna hjälmen på hyllan och satsa allt på karriären.

– Planen är att gå ”all in”, revision och rådgivning är kul. Jag känner inte riktigt samma sug för hockey längre. Att ha klarat revisorsprovet är en extra krydda såklart. Jag är extremt tävlingsinriktad och har ambitiösa mål, nu vill jag nå så högt jag kan på jobbet, säger Niclas Lehmann.

Det innebär att han vill fokusera på rollen som granskningsledare. Och påskrivande revisor så småningom, när auktorisationen blir godkänd från Revisorsinspektionen (RI).

– Jag har jobbat i sex år men aldrig riktigt på heltid. Nu är jag taggad på att satsa fullt ut.

utgiven av

Ansvarig utgivare