Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2020.05.04

Bokföringslagen ses över

Den digitala utvecklingen har gått framåt sedan bokföringslagen trädde i kraft. Därför tillsätter regeringen nu en utredning för att modernisera regelverket.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Delar av bokföringslagen har varit i otakt med tidens teknik. Nu tillsätter regeringen en utredning som ska se över bokföringslagen och därmed arbeta fram enklare och mer digitala regelverk anpassade till dagens teknik. Något som i sin tur ska bidra till minskade kostnader och mindre administration för företagen.

Ibrahim Baylan. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

– Ett viktigt uppdrag för utredningen blir att förenkla möjligheten för företag att använda molntjänster för bokföringen och att digitalisera hanteringen av kvitton och fakturor. Det kan spara stora pengar för företagen och bör vara möjligt att genomföra utan att myndigheternas tillsyn försvåras, säger näringsminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

Utredningen är en del av januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna, Centerpartiet och Liberalerna. Särskild utredare blir Kristina Alsér, ordförande i Tillväxtverket. Uppdraget ska redovisas senast 30 september 2020.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare