Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Charlotta Marténg

Ännu en akronym…

Har du stenkoll på CSRD eller är du en av dem som tänker att CSRD är ytterligare en akronym att lägga på minnet?

Det senaste numret av Balans, som du hittar här på webben, ägnar vi åt hållbarhetsfrågor ur olika perspektiv. Med hjälp av reportern Rakel Lennartsson tar vi oss an CSRD, ­direktivet som implementeras successivt från och med ­räkenskapsåret 2024 och som innebär att fler bolag ska ­hållbarhetsrapportera.

Vilka konsekvenser får det för revisions- och rådgivningsbranschen? Att hållbarhetsrapporterna ska revideras ställer krav på snabb kompetensutbyggnad över hela linjen. Det i sin tur skapar ett rekryteringsrace där det gäller för byråerna att ligga i framkant för att locka till sig de bästa medarbetarna. I det här fallet konkurrerar byråerna inte bara med varandra, utan även med andra aktörer på marknaden.

Hållbarhetsområdet är branschens tillväxtmotor just nu. Marie Baumgarts tog klivet direkt in på ­partnernivå på KPMG och leder KPMG:s ­strategiska hållbarhetsarbete. Hon vittnar om att ­företagen behöver hjälp att navigera för att deras verksamheter ska komma ut som vinnare i en klimatneutral miljö. Marie Baumgarts beskriver två världar som behöver mötas och även om hållbarhetsfrågorna har funnits på agendan en längre tid, har det funnits ett avstånd mellan hållbarhetsavdelningar och andra funktioner som finans- och riskavdelningar. ”Det kräver en del mod att beträda okänt territorium” säger hon i ­intervjun i Balans. Missa inte den!

Trevlig läsning!

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare