Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Karriär

2021.08.23

Adam Diamant ny chefsjurist på Riksrevisionen

Återvänder till revisionsvärlden. ”Tjänsten ger mig möjlighet att arbeta med samhällsviktiga frågor”, säger Adam Diamant om nya rollen som chefsjurist på Riksrevisionen. 

text:

Charlotta Marténg

Adam Diamant är tillbaka. Foto: Leif Kullberg

För några år sedan lämnade Adam Diamant sin roll som chefsjurist på Revisorsinspektionen för att börja motsvarande jobb på Kemikalieinspektionen.

Nu har han tillträtt en ny tjänst. Denna gång som chefsjurist på Riksrevisionen.

− Jag var sugen att ånyo få arbeta med revisionsrelaterade frågeställningar. Väl så viktigt var att tjänsten ger mig en möjlighet att arbeta med samhällsviktiga frågor om användningen av statliga medel, om olika insatsers samhällsnyttighet och bedömningar om det råder god ordning i den statliga revisionen, skriver han i ett mejl till Balans.

Adam Diamant konstaterar att arbetsuppgifterna som chefsjurist på Riksrevisionen skiljer sig rätt mycket från de uppgifter han hade på Revisorsinspektionen.

– Som chef för rättsavdelningen är jag främst inte operativ. I stället ansvarar jag för det samlade juridiska stödet till såväl myndighetsledning som övrig verksamhet, skriver han i mejlet till Balans.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare