Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Privat
Yrkesvardag

2021.12.10

Uppmaning till revisorer: ”Vi samlar in 150 000”

Man måste sätta höga mål. Det säger auktoriserade revisorn Anna Maria Edenblad – som vädjar till kollegor över byrågränserna att öppna plånboken i juletider.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Då var det dags igen. För fjärde gången i ordningen har det kommit ett upprop riktat till Sveriges samtliga revisorer:

”För fjärde året i rad har jag planerat att tjata och tjata på mina kollegor både på KPMG och alla inom revision att skänka en slant – antingen i denna bössan för revisorer eller på vilket annat sätt som helst.  (…)  Så fellow revisorer där ute på någon av de 203 registrerade revisionsbolagen – skänk en slant, det kan du allt unna dig denna december. Jag kommer skamlöst att tagga och tjata även denna december :)”

Bakom uppmaningen på LinkedIn hittar vi Anna Maria Edenblad, till vardags auktoriserad revisor på KPMG i Göteborg, som även i år startar en insamling via Musikhjälpen i eget namn riktad till hela landets revisorskår.

– Har man ett bra jobb så måste man dela med sig. Vi revisorer tävlar hela tiden om offerter och rekryteringar med konkurrerande byråer. Jag tänker att vi genom den här insamlingen ska gå ihop som en profession. Vi ska inte se det som en tävling överhuvudtaget, utan vi ska visa vad vi som revisorer kan göra tillsammans, säger hon till Balans.

Det återkommande insamlingsevenemanget Musikhjälpen pågår i år mellan 13–19 december och har denna gång som tema ”För en värld utan barnarbete”. Något som ligger Anna Maria Edenblad extra varmt om hjärtat, sedan hon själv blev mamma för sju månader sedan.

Anna Maria Edenblad. Foto: KPMG

– Vilken tur min dotter har som bor i Sverige och kommer att få gå i skolan, i stället för att behöva arbeta för sin eller vår överlevnad. Sådana här frågor blir väldigt påtagliga nu när jag själv har fått barn.

Insamlingen heter som tidigare år Revisorer Giving. Just nu har tolv personer bidragit med sammanlagt 3 000 kronor.

Men målet är betydlig högre än så. Om samtliga, i skrivande stund, 3 047 kvalificerade revisorer bidrar med femtio kronor var blir summan 152 350 kronor, noterar Anna Maria Edenblad.

Vad tror du om chanserna att lyckas?

– Som revisor är jag professionellt skeptisk. Men jag hoppas på julmirakel! Det finns fler som jobbar på revisionsbyråer än godkända eller auktoriserade revisorer, så det borde inte vara omöjligt. Man måste sätta höga mål!

Och hon har inga problem att påminna branschkollegor att bidra med en peng och sprida ordet.

– Jag har ingen skam i kroppen när det gäller att tjata om det här. Min uppmaning är: Skänk en slant direkt via Swish och dela i ditt nätverk! Det är så enkelt. Skjut inte på det, då blir det inte av. Kanske kan du göra det i samband med aw eller julmingel på kontoret, avslutar hon.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare