Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Karin Björkquist, Getty Images
Yrkesvardag

2021.04.28

Juryns bästa tips: Så vinner ni Årets framtidsbyrå 2021

Hur ska den framtidsorienterade byrån lyckas charma den allsmäktiga juryn till FAR:s pris Årets framtidsbyrå 2021? Antti J. Niemi i juryn tipsar.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Sedan mitten av mars har små- och medelstora byråer i Sverige haft möjlighet att göra FAR:s framtidstest och vid toppoäng nominera sig till priset Årets framtidsbyrå 2021.

Efter nomineringsperiodens slut kommer juryn att gallra ut ett fåtal byråer som får slåss om titeln.

Och intresset att svara på frågorna har varit stort, . Flera byråer i landet har kvalificerat sig som nominerade till utmärkelsen.

Men hur lyckas man som byrå charma juryn och bli en av de slutgiltiga lyckliga få som har chans att vinna utmärkelsen?

Antti J. Niemi. Foto: Karin Björkquist

– Två saker är framför allt viktiga. Hur bra byrån har lyckats med sin innovationskraft och sin implementering. Har man fångat upp nya möjligheter och fått in dessa i sin affärsmodell? Det kan handla om andra målgrupper eller nya sätt att jobba. När det gäller implementering tänker jag på förmågan att genomföra förändring. Hur gör man? Hur får man med sig alla? Här ställs ledarskapet på prov, säger Antti J. Niemi.

Till vardags arbetar han som auktoriserad revisor på Revideco, som vann priset 2019. De senaste två åren har han suttit i juryn till Årets framtidsbyrå.

Läs mer om Årets framtidsbyrå:

Hållbarhet, yrkesroller och kompetenser

Precis som förra året har juryn valt att lägga krutet på hur byråerna arbetar med hållbarhetsfrågor. Men i framtidstestet har det denna gång även kommit med ett par nya frågor, som fokuserar på yrkesroller och kompetenser.

– I dag har man ett försprång om man jobbar med hållbarhetsfrågor. I morgon är det kanske en nödvändighet. Det är intressant ur många perspektiv, inte minst för att vara en attraktiv arbetsgivare, påpekar Antti J. Niemi.

Gruppen som kikar närmare på de nominerade inför gallringen kommer även att närstudera om byråerna faktiskt gör det de säger. Och om det görs på ett modernt sätt.

Har du något medskick till byråer som fortfarande inte har gjort FAR:s framtidstest?
– Det är en resa. Som byrå är man aldrig ”färdig”. Allt är föränderligt. Gör testet! Så får ni veta om ni tänker och gör på rätt sätt för att framtidssäkra er verksamhet.

Sista datumet att göra FAR:s framtidstest och nominera den egna byrån är 23 augusti 2021. Priset delas ut 23 september.

FAR-podden:

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare