Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2021.03.18

Vem tar hem titeln Årets framtidsbyrå 2021?

Det långsiktiga framtidsarbetet är mer centralt än någonsin. I årets framtidstest – som ligger till grund för priset Årets framtidsbyrå - ges därför hållbarhetsfrågor fortsatt stor betydelse. Nytt för i år är frågor kring förändringen av yrkesroller och kompetenser.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Årets framtidsbyrå har under alla år som FAR delat ut utmärkelsen syftat till att lyfta fram goda exempel som kan fungera som förebilder för andra byråer. För att ha chans att bli nominerad till priset behöver byrån i första hand uppnå toppresultat på FAR:s framtidstest.

Precis som förra året har juryn valt att lägga krutet på hur byråerna arbetar med hållbarhetsfrågor. Men i framtidstestet har det denna gång även kommit med ett par nya frågor, som fokuserar på yrkesroller och kompetenser.

Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR, är ansvarig för FAR:s framtidstest.

Camilla Carlsson. Foto: Lieselotte van der Meijs

– Byråerna kommer att ägna allt mindre tid åt redovisning, vilket innebär att arbetsuppgifterna till viss del förändras. Det är något byråerna måste beakta i sin affärsmodell. Vad får större betydelse i en framtidsbyrå? Det kan vara allt från specialister till kundansvariga och administratörer, säger Camilla Carlsson till Balans.

Hon bedömer även att behovet av de anställdas kommunikativa förmåga ökar.

– I en mer rådgivande, coachande och säljande roll ser vi att det behövs säljprofilerade medarbetare, teamledare och specialister. Hur jobbar byråerna med de här frågorna? Det vill vi ta tempen på, fortsätter Camilla Carlsson.

Övriga frågor i framtidstestet handlar om prissättning, användning av molntjänster, affärsmodeller och att utveckla tjänsteerbjudandet.

Sista datumet att göra FAR:s framtidstest och nominera den egna byrån är 23 augusti 2021. Priset delas ut senare under hösten.

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare