Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2021.01.29

”Jag vill sprida löneglädje”

Efter en mångfacetterad karriär är Pernilla Broberg numera Auk­toriserad Lönekonsult FAR, med i ledningsgruppen för löneservice samt första partner inom lön på Grant Thornton i Sverige.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Christian Gustavsson

– Nu är jag en förebild för alla som arbetar med lön. Det här är ett kvitto på att vår yrkesroll är viktig. Det känns jätteroligt, säger Pernilla Broberg.

Under pandemin har hon märkt en ökad respekt och förståelse för det jobb lönemedarbetarna gör, där hennes och kollegornas expertkunskaper blivit allt mer eftersökta då frågor om krispaketen hamnat i deras knän.

– Jag vill sprida löneglädje! När jag började jobba med lön pratades det om den berömda ”knappen” och: ”Hur svårt kan det vara?” Men vi växer, det finns potential i löneaffären.

Första arbetet efter ekonomisk linje på gymnasiet var som recepti­onist på revisionsbyrå. Därefter tog Pernilla jobb på inredningsbutik på NK i Stockholm.

– Jag fastnade i personalfrågor, rekrytering och lönedelarna.

I samband med att de två barnen föddes påbörjade Pernilla en YH-utbildning för att bli löneekonom. Ett par olika konsultjobb avlöste varandra, tills en rekryteringsbyrå ringde och frågade om hon ville börja på – för henne då okända – Grant Thornton.

I elva år har karriären varit spikrak; lönekonsult, manager, gruppchef, med i ledningsgruppen för Löneaffä­ren och sedan 2019 är hon partner. Under tiden har hon också skaffat sig titeln Auktoriserad Lönekonsult FAR.

– Hösten 2014 upptäcktes att vår son hade en hjärntumör. Under två år genomgick familjen en otroligt tuff resa. Samtidigt vägrade sonen vara sjuk och gick till skolan, så då gjorde vi runtomkring samma sak. Jag kunde fokusera på kunderna, kollegorna och mitt jobb. I dag är vår son helt återställd.

– Jag blev tilltufsad, men påver­kades framförallt genom att min inställning blev: Allt är möjligt.

Läs mer:

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare