Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Yrkesvardag

2021.03.23

Gör din röst hörd i FAR:s medlemspanel

Drygt 300 medlemmar har redan svarat. Har du missat FAR:s medlemspanel? Det finns fortfarande chans att vara med och påverka.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

I slutet av förra veckan skickade FAR ut den första webbaserade enkäten i medlemspanelen. Och responsen har varit överväldigande. På bara ett par dagar har cirka 300 medlemmar svarat, närmare 10 procent av de som har fått utskicket.

– Jättekul att så många redan varit med och påverkat FAR:s arbete och bidragit till branschen! Nu vill vi få in ännu fler svar, så jag vill verkligen uppmuntra alla att återkoppla till oss, säger Therese Andersson, affärsområdeschef för FAR:s verksamhetsområde Medlem.

Therese Andersson. Foto: Therese Asplund

Hittills har revisorer varit bäst på att svara, därefter kommer redovisningskonsulter. I skrivande stund anser de allra flesta att de inte har kommit i gång med rådgivning inom hållbarhet, det vill säga, de svarar nej på den frågan. Det har också framkommit att en stor del av respondenterna efterfrågar hjälp/stöd från FAR.

En del enkäter kommer att gå ut till alla medlemmar, medan andra kommer att vända sig till exempelvis bara lönekonsulter. Med andra ord kan det variera mellan olika medlemskategorier. Det kommer dock att begränsas till cirka sex enkäter per år.

– Alla våra medlemmar har mycket att göra. Av respekt för det har vi hållit undersökningen kort, den tar inte mer än några få minuter att klicka i svaren och ge en kommentar om man vill, förtydligar Therese Andersson.

I dagsläget finns ingen möjlighet att skicka ut enkäten till medlemmar som tidigare sagt nej till utskick från FAR, det på grund av GDPR.

– Vi ser över detta och kommer förhoppningsvis att hitta en teknisk lösning som fungerar. Om du inte har fått enkäten men gärna vill vara med och påverka – hör av dig till mig så skickar jag en direktlänk till medlemspanelen, säger Therese Andersson.

Läs mer:

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare