Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Karriär

2023.09.01

BDO tar fler steg mot ett jämställt partnerskap

BDO passerar sitt mål med minst 30 procent kvinnliga delägare. Från och med i dag får byrån sex nya partners och då fem av de nytillträdda är kvinnor ökar den totala andelen kvinnor i partnerskaran till 33 procent.

text:

Charlotta Marténg

När Balans jämställdhetsundersökning presenterades i våras hade BDO en klar majoritet av kvinnor i kategorin övriga chefer och 55 procent kvinnor i ledningsgruppen. För styrelsen låg siffran på 33 procent och andelen kvinnor som var delägare var 28 procent. I en intervju med Balans sa Malin Nilsson, VD på BDO:

– Vi är nöjda med de flesta av siffrorna. Vi såg för några år sedan att vi låg dåligt till när det gällde jämställdheten i partnergruppen och bestämde oss för målet att andelen kvinnor bland delägarna skulle vara 30 procent inom tre år.

Nu har BDO nått det målet. Enligt ett pressmeddelande får BDO från och med i dag, den 1 september, sex nya partners. Fyra är revisorer, en redovisningskonsult och en skattejurist. Utöver dessa har ytterligare två nya parters tillkommit sedan fjolårets inval, en revisor och en redovisningskonsult. Av totalt åtta nya partners som BDO valt in sedan förra året är sex kvinnor vilket ökar den totala andelen kvinnor i partnerskaran till 33 procent.

– För byråns fortsatta tillväxt är det viktigt att partnergruppen speglar verksamhetens bredd och att den innefattar människor med olika bakgrund och erfarenheter, säger Pether Römbo, ordförande i Delägarberedningen på BDO i pressmeddelandet.

Här är BDO:s nya partners:

Malin Gustavsson, auktoriserad revisor Stockholm

Hanna Sewén, auktoriserad revisor Stockholm

Anna Törnblom, auktoriserad revisor Stockholm

Anja Granbom, senior redovisningskonsult Stockholm

Robert Björklund, auktoriserad revisor Jönköping & Kalmar

Louise Hagberg, skattejurist Helsingborg

Louise Dahlström, auktoriserad redovisningskonsult Malmö

Teddie Leidhem, auktoriserad revisor Helsingborg

 

Läs även:

utgiven av

Ansvarig utgivare