Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2023.11.09

Balans vann silver i Publishingpriset

Tidningen Balans tog hem silver i kategorin webbtidningar och nättidningar när Publishingpriset 2023 delades ut på Berns i Stockholm.

text:

Redaktionen

Publishingpriset har delats ut sedan 1990 och anses vara Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling med inte mindre än 40 olika kategorier för film, webbplatser, tidskrifter, böcker och rapporter. Aspekter som textinnehåll, visuella inslag, form, regi, copy, användbarhet och tryckkvalitet bedöms av en yrkesverksam jury bestående av kommunikatörer, fotografer och journalister.

−Det känns fantastiskt roligt att få ta emot det här priset som är ett kvitto på att Balans håller en hög journalistisk kvalitet. Jag är så glad och stolt över att redaktionens målmedvetna arbete blir uppmärksammat och vill tacka alla som dagligen jobbar för att tidningenbalans.se ska bidra till att stärka medlemmarna i sina yrkesroller och visa på en attraktiv bransch, säger Kristina Israelsson, tf. chefredaktör för Balans.

Balans har varit nominerade med papperstidningen och webben tidigare och förra året blev det storslam då Balans tog hem guld i kategorin webbtidningar/nättidningar och silver för papperstidningen i kategorin print

I årets upplaga av Publishingpriset plockade tidningenbalans.se hem 92 av totalt 100 poäng bara 3 poäng efter det segrande bidraget Magasin K.

Formen för Balans webb har tagits fram av Kate designstudio och innehållet på webben produceras av Balans redaktion och dess frilansare.

utgiven av

Ansvarig utgivare