Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Karriär

2022.09.30

”Att vara skatterådgivare är en riktig egoboost”

Ingen dag är den andra lik i jobbet som skatterådgivare. Dessutom utmanas rollen av entreprenörer som tänker utanför boxen.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Alexander von Sydow

Egentligen är det inte skattefrågorna som driver Elisabeth Mörck, Auktoriserad Skatterådgivare FAR på Grant Thornton. Utan kunderna, entreprenörerna.

– Vi skattejurister kan bli fyrkantiga och snöa in oss. Så går du in på ett kundmöte med en entreprenör som utmanar och ställer en på pottkanten, det är superkul, säger hon.

– Vi involveras när det händer något; ett generationsskifte, ett köp eller en försäljning, nya delägare ska in eller ut. Vi har en stor chans att påverka. Det är en riktig egoboost!

Och visst har Elisabeth Mörck den största respekten för företagarna.

Efter affärsjuridiska studier med inriktning mot skatt blev det en vända på Skatteverket och Kronofogden, innan hon bestämde sig för att driva eget inom familjejuridik i fyra år. Hon vet vilka uppoffringar och hur många arbetstimmar som krävs för att få det att gå runt.

2014 kom hon till Grant Thornton, värvad från oväntat håll:

– Jag blev med barn och då sa min revisor: ”Ska du inte börja hos oss efter din föräldraledighet? Det är ju egentligen skatt du är intresserad av.”

Så blev det – och det är inget Elisabeth Mörck har ångrat. Varje dag känner hon att gör skillnad.

– Numera är skattefrågor både mer transparenta och kopplas ihop med hållbarhet jämfört med tidigare. Saker och ting förändras snabbt. Därför måste skatterådgivaren hela tiden hålla sig a jour. En utmaning – och väldigt kul, säger Elisabeth Mörck.

– Ju mer du lär dig, desto mer inser du vad du inte kan. Jag älskar mitt jobb!

 

Karriärtips!

Var med på så många kundmöten du bara kan. Låt dig inspireras av alla kollegor, både de mer och de mindre erfarna.

 

  •  Läs mer om jobbet som skatterådgivare i
Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare