Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Linnea Eriksson och Therese Svensk, grundarna av Pure Act som nu sålts till Aspia.
Foto: Minna Yr
Yrkesvardag

2023.04.27

Aspia stärker ESG-erbjudande genom köp av Pure Act

Aspia köper Pure Act. Genom förvärvet stärker redovisningsbyrån sitt erbjudande inom hållbarhet och ESG. − Det känns som en perfekt match, kommenterar Therese Svensk, en av Pure Acts grundare.

text:

Charlotta Marténg

Pure Act grundades av Therese Svensk och Linnea Eriksson vars affärsidé går ut på att hjälpa företag att skapa affärsnytta genom ett ansvarsfullt och hållbart företagande. Genom att erbjuda en enkel process för strategiskt hållbarhetsarbete har företag fått hjälp med att ta fram en tydlig hållbarhetsplan, en hållbarhetsrapport och samtidigt stärka sitt varumärke. Pure Act har även samarbetat med flera företag inom revisions- och rådgivningsbranschen.

Nu meddelar Aspia att byrån förvärvar Pure Act som ett steg mot en mer strukturerad och digital ESG-satsning. Förvärvet innebär att de tre medarbetarna som i dag arbetar på Pure Act blir anställda i Aspia, något som Therese Svensk ser fram mot.

− Vi är väldigt peppade inför framtiden och att gå samman med Aspia känns helt rätt, säger hon till Balans.

I ett pressmeddelande betonar Ola Gunnarsson, Aspias CEO, att ESG är ett högintressant område med viktiga regulatoriska förändringar som kommer att påverka näringslivet framöver och att kombinationen av en digital plattform och expertis är en perfekt matchning med Aspias befintliga plattform My Business.

”Vi har tittat på olika aktörer på marknaden, och kände snabbt att Pure Act var ett bolag som passar som hand i handsken med Aspia. De är och har en perfekt kombination av människa och teknik” säger han i pressmeddelandet.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare