Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2021.06.17

Årets framtidsbyrå 2021 – vem vinner priset?

Femton byråer har hittills kommit upp i toppoäng på FAR:s framtidstest och några av dem har chans att nomineras till Årets framtidsbyrå 2021. Vem vinner priset? Än finns möjlighet att bli en av de nominerade.

I mitten av mars öppnade FAR upp möjligheten för små- och medelstora byråer i Sverige att göra FAR:s framtidstest och vid toppoäng nominera sig till priset Årets framtidsbyrå 2021. Därefter kommer juryn att gallra ut tre av dessa byråer som får slåss om titeln.

Och många har känt vinstvittring.

Av alla de som hittills svarat på frågorna på FAR:s framtidstest har i skrivande stund femton byråer kommit upp i rätt poäng och nominerat sig själva. Och av dessa är nio medlemsföretag i FAR och kan komma att bli en av tre nominerade.

Det berättar Camilla Carlsson, ansvarig för FAR:s framtidstest och Årets framtidsbyrå, på FAR.

Camilla Carlsson. Foto: Christian Gustavsson

– Sex byråer är alltså inte medlemmar, men har ändå gjort testet. Det är otroligt roligt att intresset är så stort att även icke medlemmar har velat framtidstesta sin byrå genom att svara på frågorna. Men för att kunna bli nominerad av juryn behöver byrån vara medlem i FAR, säger Camilla Carlsson.

I framtidstestet tar juryn tempen på hur byråerna arbetar med hållbarhet, yrkesroller och kompetenser. Övriga frågor handlar om prissättning, användning av molntjänster, affärsmodeller och att utveckla tjänsteerbjudandet.

Men hur lyckas man som byrå charma juryn och bli en av de slutgiltiga lyckliga få som har chans att vinna utmärkelsen?

Två saker är framför allt viktiga. Hur bra byrån har lyckats med sin innovationskraft och med sin implementering, har jurymedlemmen Antti J. Niemi,

Antti J. Niemi. Foto: Karin Björkquist

– Har man fångat upp nya möjligheter och fått in dessa i sin affärsmodell? Det kan handla om andra målgrupper eller nya sätt att jobba. När det gäller implementering tänker jag på förmågan att genomföra förändring. Hur gör man? Hur får man med sig alla? Här ställs ledarskapet på prov.

Sista datumet att göra FAR:s framtidstest och nominera den egna byrån är 23 augusti 2021. Priset delas ut 23 september.

– Passa på att ta till dig hur du får juryn på fall! Kanske är det er byrå som blir årets vinnare, säger Camilla Carlsson.

 

 

FAR-podden:

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare