Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2021.04.15

Rekordstort intresse för revisorsprovet i maj

116 personer har ansökt om att skriva revisorsprovet 20–21 maj. Det är det högsta antalet som visat intresse för vårprovet på åtta år.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Revisorsinspektionen (RI) noterar glädjesiffror inför vårens examensprov för revisorer. I skrivande stund har 116 personer ansökt om att få avlägga examen 20–21 maj, meddelar RI på sin webbplats.

Det är den högsta siffran för ett revisorprov på våren sedan 2013, då två prov blev ett. I vanliga fall brukar 60–70 personer skriva vårprovet. Fram till nu var rekordet 102 personer för motsvarande prov och period på året, vilket legat still sedan 2016.

Examen kommer att genomföras på sex olika orter i Sverige, med stort avstånd mellan borden. Dessa orter är Malmö, Jönköping, Göteborg, Örebro, Stockholm och Uppsala. Tentander har blivit uppdelade efter postnummer i hemadressen, skriver RI.

Balans har tidigare kunnat berätta om turerna för höstens revisorsprov, , för att sedan . Något som kunde komma till stånd efter en gemensam lösning mellan RI, Examensrådet, FAR och de största revisionsbyråerna.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare