Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Erik Koponen och Madeleine Thörning är två av fyra specialister på Censio Tax med erfarenhet av internprissättning.
Yrkesvardag

2021.06.01

Skatterådgivare tar plats i globalt nätverk

Censio Tax blir medlemmar i ett globalt nätverk inom internprissättning. ”Vi hoppas kunna växa ytterligare”, säger Erik Koponen, partner på byrån och Auktoriserad Skatterådgivare FAR.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Jan Hertov

Nu blir Censio Tax medlemmar i globala skattenätverket Quantera Global, det ledande nätverket av oberoende internprissättningsbyråer.

– Vi hoppas kunna växa ytterligare genom detta internationella samarbete. Vi vill förenkla internprissättning och se till att policies implementeras i praktiken. Det är ett enormt växande område, säger partnern Erik Koponen till Balans.

Censio Tax bytte tidigare i maj namn från Thorning Koponen Consulting, och består i dag av fyra specialister med erfarenhet av internprissättning från Big4 och Skatteverket. De har funnits som oberoende skatterådgivare sedan 2018 och jobbar med de allra största bolagen i Sverige.

Erik Koponen är dessutom Auktoriserad Skatterådgivare FAR.

– Auktorisationen blir mer uppmärksammad. Det vi främst har sett är att i de större bolagen med mer formaliserade inköpsprocesser kan frågan dyka upp om vi är auktoriserade. Jag tror att det kommer att bli allt vanligare, säger han.

Nu gläds han och kollegan Madeleine Thörning åt att kunna kopplas till skattenätverket Quantera Global.

– Vi har haft en diskussion med dem i över ett år, det var angeläget att hitta ett nätverk som passar oss och vår servicemodell med kunderna i centrum. Det blir ett helhetserbjudande mot kunderna, säger Madeleine Thörning till Balans.

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare