Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Charlotta Marténg

Kommunikation bakom framgångsrikt ledarskap

Excelchefens tid är förbi – i stället handlar det om starka team med psykologisk trygghet. Orden kommer från Monika Wannholm, som i intervjuas av Rakel Lennartsson. Samtalet kretsar kring ledarskap och hur synen på ledarskap förändrats, inte minst sedan pandemin bröt ut.

  • Läs intervjun här:

Kanske är vår bransch i just det sammanhanget lyckligt lottad. Karaktären på arbetet som ska utföras gör branschen lämpad för både hybrid- och distansarbete menar forskaren Aleksandre Asatiani.

Klart är i alla fall att oavsett om du tillhör dem som jublar över att få komma tillbaka till kontoret, eller dem som kanske hellre fortsätter att arbeta hemifrån, så är hybridkontoret här för att stanna. Och det i sin tur ställer helt nya krav på ledarskapet.

För hur ska chefen få alla att springa åt samma håll och skapa en gemensam företagskultur när medarbetarna inte träffas?

Tillbaka till Monika Wannholm: Det handlar om att våga pröva sig fram och acceptera att det inte finns något facit. På Grant Thornton skapades ett starkt ledarforum genom att alla delade bra exempel och framför allt fokuserade på kommunikation och att arbeta med självledarskap.

Det visade sig uppenbarligen vara rätt väg: förtroendet för ledarna var större än någonsin vid den senaste medarbetarundersökningen.

I Balans nr 2 är temat ledarskap − på alla nivåer. Och vare sig du är chef eller inte hoppas jag att du hittar något i tidningen som lyfter dig i din yrkesroll. Trevlig läsning!

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare