Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Karriär

2023.11.03

Hallå där Tina Zetterlund …

Tina Zetterlund blir ny EMA Head of Clients & Markets för KPMG. Hon har arbetet 20 år inom bolaget och kommer senast från rollen som Client Lead Partner och Head of Clients & Markets.

text:

Eric Widegren

Kan du berätta om din nya roll som EMA Head of Clients & Markets för KPMG?

– I rollen ansvarar jag för att driva tillväxt genom våra sektorer och vår kundportfölj i regionen, i nära samarbete med Audit, Tax and Legal och Advisory. Ett spännande uppdrag i en stor och viktig region.

Tina Zetterlund. Foto: KPMG

Den nya rollen innebär ett ansvar för Mellanöstern och Afrika. Hur skiljer sig dessa marknader från Sverige och Europa där du har varit verksam tidigare?

– Det är så klart stora skillnader, inte minst i form av kulturella skillnader kring hur man gör affärer. Båda områdena är också stora tillväxtmarknader medan min hemmamarknad är mer mogen. Det finns stor potential på båda håll, men på lite olika sätt.

Vilka är de största utmaningarna framöver för dig och KPMG?

– Det är utmanande att driva en tillväxtagenda i en marknad som är osäker på flera sätt, exempelvis avseende konjunkturläge och geopolitik. Men jag föredrar att fokusera på möjligheterna.

Hur lyckas du kombinera tjänsten med rollen som förste vice ordförande i FAR?

Med rätt prioriteringar. Dagens hybrida arbetssätt skapar möjligheter och med ett bra team (som jag har nu och har haft tidigare) ska jag kunna bibehålla mitt fokus på FAR parallellt med min nya roll.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare