Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Karriär

2021.12.01

De tilldelas Guldklubban 2021

Eva Swartz Grimaldi, ordförande Apotea Holding i klassen för noterade bolag, och Jacob Wallenberg, ordförande i Investor i klassen för onoterade bolag, tilldelas Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap 2021. Utmärkelserna presenterades vid en ceremoni på Grand Hôtel i Stockholm 1 december, samt till vissa delar via Dagens Industri Di TV.

Pandemin har påverkat de allra flesta företag på ett grundläggande sätt, menar Svante Forsberg, ordförande för StyrelseAkademien Sverige:

− En gemensam nämnare är att styrelsearbetet har varit betydligt mer omfattande än under ett ”normalår” och arbetet i styrelserummet har i många fall avgjort hela företagets framtid. Det är i sådana situationer som en bra styrelseordförande verkligen gör skillnad, säger han i pressmeddelandet från Deloitte.

Guldklubban är en årlig utmärkelse instiftad av Deloitte och StyrelseAkademien år 2005 som delas ut i de två klasserna noterade och onoterade bolag. Priset syftar till att lyfta fram ordförandeskapets betydande roll för att ett bolag ska bli framgångsrikt.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.