Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Karriär

2021.12.01

De tilldelas Guldklubban 2021

Eva Swartz Grimaldi, ordförande Apotea Holding i klassen för noterade bolag, och Jacob Wallenberg, ordförande i Investor i klassen för onoterade bolag, tilldelas Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap 2021. Utmärkelserna presenterades vid en ceremoni på Grand Hôtel i Stockholm 1 december, samt till vissa delar via Dagens Industri Di TV.

Pandemin har påverkat de allra flesta företag på ett grundläggande sätt, menar Svante Forsberg, ordförande för StyrelseAkademien Sverige:

− En gemensam nämnare är att styrelsearbetet har varit betydligt mer omfattande än under ett ”normalår” och arbetet i styrelserummet har i många fall avgjort hela företagets framtid. Det är i sådana situationer som en bra styrelseordförande verkligen gör skillnad, säger han i pressmeddelandet från Deloitte.

Guldklubban är en årlig utmärkelse instiftad av Deloitte och StyrelseAkademien år 2005 som delas ut i de två klasserna noterade och onoterade bolag. Priset syftar till att lyfta fram ordförandeskapets betydande roll för att ett bolag ska bli framgångsrikt.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare