Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Charlotta Marténg

Utmaningar och möjligheter

De senaste åren har det rört på sig på ­redovisningsmarknaden. Kända byråer har sålt sin redovisningsverksamhet och nya ägarförhållanden har tagit form. I somras publicerade Balans en artikel med rubriken ”Redovisning till salu”. Där konstateras att när diskussionerna kokas ner till en kort fras är det två ord som ständigt återkommer. Digitalisering och automatisering. 

I Balans nr 5 som nu har kommit ut går vi ett steg längre. Vi träffar några av branschens nybyggare – de som aldrig tänkt lämna storbyråns trygga famn men av olika anledningar bröt upp och skapade sina egna verksamheter. Vilka utmaningar står de inför? Och vad driver dem? Följ med på vår resa genom Sverige och ta del av livet på nybyggarbyrån. 

Banbrytande är också Carl-Magnus Falk. ­Revolutionären inom branschen som började som kock men som hela tiden hade siktet inställt på att bli auktoriserad revisor. Branschen borde kommit ­mycket längre när det gäller digitaliseringen, menar han, och ser inga gränser för vad en byrå kan göra. ”Nu existerar fortfarande en chans till fortlevnad” säger han till Balans.

Även Hans Warén, FAR:s nya ordförande, har ­blicken riktad framåt. Hur bra saker än är finns alltid något man kan göra bättre, konstaterar han när vi träffas några veckor före FAR:s årsstämma. Nu väntar två innehållsrika år med mycket som händer i omvärlden som påverkar branschen. Och ett jubileumsår på ­hemmaplan. 2023 fyller nämligen FAR 100 år!

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare