Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Yrkesvardag

2021.03.25

RSM utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Skam den som ger sig. Efter att i fem år ha jobbat aktivt för att få utmärkelsen en av Sveriges bästa arbetsplatser kom RSM slutligen med på årets lista.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

RSM har de senaste åren satsat stenhårt på att få utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplatser, något .

Och nu har arbetet burit frukt. På listan som släpptes på torsdagens fanns RSM på plats 24 av 25 i kategorin organisationer med 50–249 medarbetare.

– Att vi lyckats med detta mitt under rådande pandemi, där vi fått ställa om vår vardag och vårt sätt att arbeta, visar verkligen att vi har en trygghet och ett engagemang som driver oss att leva i enligt med våra värderingar, säger Maria Olofsson, HR-ansvarig på RSM, i ett pressmeddelande.

Det är undersöknings- och konsultföretaget Great Place to Work som årligen utser Sveriges bästa arbetsplatser via en medarbetarundersökning och certifieringsprocess. Bland annat bygger rankingen på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

För RSM:s del har det inneburit att byrån har skapat en grupp som analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. I fem år har byrån fått certifieringen, med det stora målet att komma med på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige. Något de alltså lyckades med i år.

Paulina Karlberg. Foto: RSM

Paulina Karlberg, revisor och skyddsombud inom arbetsmiljö på RSM Göteborg, har tidigare sagt till Balans.

– När vi frågar våra medarbetare vad som är viktigt på arbetsplatsen svarar de glädje, gemenskap, engagemang och man agerar prestigelöst. Det vill också känna sig sedda och hörda.

I Balans intervju underströk hon även att det är A och O att verkligen ta reda på vad medarbetarna både uppskattar och saknar – och ha en öppen dialog.

– Det ska inte vara fult att säga att man har för mycket att göra. Vi är i en sådan bransch där många av oss vill vara bäst och lyckas. Här blir vi bättre genom att hjälpa varandra, det är så vi lyckas tillsammans.

Läs mer:

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare