Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Jag känner mig hedrad och otroligt glad, säger Henrik Johansson om att bli VD för Grant Thornton.
Yrkesvardag

2024.02.15

Nya VD:n bor kvar i Umeå

Henrik Johansson, ny VD för Grant Thornton, beskriver sig som tävlingsmänniska och vill göra sin byrå marknadsledande inom mid-market. 
– Jag gillar att driva utveckling och är inte rädd för lite motstånd, säger han.

text:

Dan Håfström

Vad är roligast med att bli VD?

– Jag känner mig både hedrad och otroligt glad över förtroendet att få leda Grant Thornton i det här spännande skedet. Näringslivet i stort och branschen i synnerhet är i omställning, och med vårt fokus på entreprenörsföretag har vi ett fantastiskt läge att kunna göra skillnad. 

Nämn en viktig fråga som du behöver ta tag i som VD?

– Vår verksamhet är välmående med stark framdrift de senaste åren. Vi har byggt en stark kultur där vi fokuserat på ledarskap och ett hållbart arbetsliv i kombination med att sätta kunden i fokus. Jag ser stora möjligheter att bygga vidare på det. Inte minst för att möta upp det ökade ESG-fokuset och stötta företag i hållbarhetsfrågorna, mycket kopplat till CSRD.

Vilka mål har du för Grant Thornton?

– Vi har en tydlig målbild om att bli marknadsledande inom mid-market. Det kommer vi fortsätta att arbeta för.

På vilket sätt skiljer du dig i fråga om ledarstil från din föregångare?

– Jag och Anna har arbetat länge tillsammans och är båda värderingsdrivna i vårt ledarskap. Personligen gillar jag att driva utveckling och jag är inte rädd för lite motstånd. Jag ska heller inte sticka under stolen med att jag är en tävlingsmänniska.

Finns det något som du tycker särskiljer Grant Thornton från konkurrenterna i branschen?

– Vi har ett tydligt kundfokus – entreprenörer och tillväxtföretag på mid-market. Kunderna uppskattar att vi kan möta dem på bredden eftersom vi har ekonomiska tjänster inom revision, redovisning, skatt och specialistrådgivning. Dessutom har vi stark lokal närvaro i kombination med global kompetens. 

Kommer du att bo kvar i Umeå?

– Jag har i mina tidigare roller som chef över kontorsnätverket, CFO och vice vd pendlat under många år. Det har fungerat väldigt bra och det kommer jag fortsätta att göra. Vårt huvudkontor i Stockholm kommer vara min centrala plats, men vi har mötesplatser över hela landet och även internationellt samarbete. 

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare