Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Therese Andersson, ny affärsområdeschef för FAR:s verk­samhetsområde Medlem.
Karriär

2020.06.11

”Jag tror på ett hållbart arbetsliv”

Hitta ett jobb som är roligt och ger dig energi och kunskap. Det säger Therese Andersson, ny affärsområdeschef för FAR:s verk­samhetsområde Medlem.

text:

Anna Widd

foto:

Therese Asplund

Nyfikenhet och mod har drivit The­rese Andersson framåt i karriären. Att hon skulle jobba med ekono­mi var en självklarhet redan från barnsben. Men att det blev just revision var en ren slump.

Efter en ekonomisk utbildning i gymnasiet väntade studier i ekonomi vid Örebros Universitet. Revisionsvärlden bekantade sig Therese med under en anställning på KPMG i Avesta. En bekantskap som inleddes av en slump då rollen hon sökt som redovisningskonsult i stället blev revisorsassistent, men som re­sulterade i ett avklarat revisorsprov och 15 år av revisionsarbete.

– Jag drivs av att lösa problem och tycker om att bidra med något konkret. Dessutom är det också en otroligt hög kompetens i yrkeskåren.

Att hon efter 15 år valde att säga upp sig från KPMG och lämna både branschen och revisorstiteln bakom sig beskriver hon som utvecklande.

– Saker händer längs livets resa och jag bestämde mig för att det var dags för mig att våga testa nya sa­ker. Jag tror på ett hållbart arbetsliv och att det ska vara roligt och utvecklande att jobba. Jag valde att fokusera mera på mitt genuina intresse för ledarskap.

Under de två senaste åren har Therese jobbat som ekonomi- och HR-chef på ett bilhandelsföretag. Tills rollen hos FAR dök upp och erbjöd henne en möjlighet att åter­vända till branschen.

– I de här tiderna med en pandemi och med regeringens krispaket är det så viktigt att det finns en yrkeskår som kan svara på frågor och bidra med tydlighet framför allt till alla småföretagare. Och där tror jag att vi på FAR spelar en viktig roll.

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare