Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Gustav Hallén/TV4
Karriär

2021.02.19

FAR-medlemmen Jonny Boström dansar sig in i Talang

Med kostym, portfölj och dansanta steg gör han entré i fredagens avsnitt av TV4:s Talang. Vi ringer upp FAR-medlemmen Jonny Boström för att veta mer.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

Han har länge varit verksam i olika roller i revisions- och rådgivningsbranschen och även arbetat som ekonomichef på bank och försäkringsbolag. Men Jonny Boströms hjärta har också alltid klappat extra för dansen, som han lämnade när han bytte stad från Eskilstuna till Uppsala för att börja plugga till civilekonom.

Nu vill 55-åringen krossa bilden av ”revisorer och bokförare som tråkiga gubbar”. På fredag provar han därför sina vingar på scen inför Talang-juryn, på bästa sändningstid på TV4.

Jonny Boström på scen. Foto: Gustav Hallén/TV4

− Jag söker till Talang för att jag har en stor passion för dans som jag vill visa. Jag vill också skaka om bilden av revisorer och andra i branschen som torra och trista, genom att förmedla att man inte ska döma efter utseendet, säger Jonny Boström till Balans.

I femton år tog han inte ett steg. Men de senaste tjugo åren har han hittat tillbaka till dansen igen. Att ställa sig på scen och agera huvudakt är däremot en förstagångsupplevelse.

Annons

− Jag börjar med att säga: ”Jag heter Jonny Boström och jag älskar bokföring.” Sedan kör jag igång, klädd i kostym. Mitt nummer har tre tydliga delar där jag byter känslor och musik, berättar han.

Har många strängar på sin lyra. Foto: Christian Gustavsson

− Jag fick många kommentarer från juryn om min yrkesroll kopplat till det jag gör på scenen, så mycket kan jag säga utan att avslöja för mycket, fortsätter han och skrattar.

Balans har tidigare skrivit om Jonny Boströms resa att. Går Jonny vidare under fredagens avsnitt? Och vad innebär det i så fall för hans framtida verksamhet?

− Bokföring är the shit, det förklarar hela universum. Drömmen är att kombinera det med dans. Nu är jag på god väg att göra det.

Jonny Boström medverkar i Talang på TV4, 19 februari 2021 kl. 20.00.

Missa inget!

Med Balans nyhetsbrev får du varannan vecka det senaste från revisions- och rådgivningsbranschen.

Du behöver godkänna cookiepolicyn för att kunna se formuläret.

utgiven av

Ansvarig utgivare